• Klanten beoordelen ons met 9,9/10 ⭐️
  • GRATIS cadeau bij elke bestelling 🎁
  • Snelle verzending 🔥
  • Vriendelijke klantenservice ❤️
100% puur honing

Recepten met honing

De Beste Gids voor Honing Geglazuurde Wortelen

Welkom bij onze uitgebreide gids over honing geglazuurde wortelen, waar we je stap voor stap begeleiden naar het bereiden van dit verrukkelijke gerecht. Rauwe honing geglazuurde wortelen zijn niet alleen een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd, maar ze bieden ook tal van gezondheidsvoordelen. In dit artikel delen we niet alleen ons favoriete recept, maar ook inzichten in de voedingswaarde en handige tips om dit gerecht naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer »

De Perfecte Huisgemaakte Honingkip met Rijst Recept

Heb je ooit verlangd naar een heerlijke, huisgemaakte maaltijd die zowel eenvoudig te bereiden is als smaakt alsof het rechtstreeks uit een restaurantkeuken komt? Zo ja, dan is het recept voor de perfecte huisgemaakte honingkip met rijst iets voor jou. Deze verrukkelijke combinatie van zoete rauwe honing en sappige kip, geserveerd met zachte rijst, zal je smaakpapillen betoveren en je tafel omtoveren tot een gastronomisch paradijs.

Lees meer »

Gewoon rauwe honing met water

De beste vorm van echte honing consumeren is om één lepel 's avonds in ½ kop lauw, gekookt water te doen en het gedurende 12 uur afgedekt te houden. Honing in deze vorm die op een lege maag wordt gedronken, wordt tot 200 keer meer opgenomen door het lichaam. Dagelijks gebruik van herfst tot voorjaar, kan de weerstand van het lichaam effectief verhogen en beschermen tegen griep en verkoudheid.
Bij Pure Honey kan je honing van de imker kopen.

Gewoon rauwe honing met water

Honing met water

Yoghurt, kwark, muesli pap met echte honing

Dankzij zijn invasieve werking is het goed om echte honing toe te voegen aan yoghurt, kwark, muesli of pap. Om de eiwitten en enzymen in de echte honing niet te verliezen, moet de  honing aan afgekoelde producten toegevoegd worden (niet warmer dan 40 °C). Vergeet niet!

Pap met honing

Rauwe honing in plaats van suiker

Zowel puur honing als suiker hebben veel calorieën, maar echte honing is veel gezonder en minder bewerkt, bevat mineralen en vitamines. Een eetlepel suiker moet worden vervangen door een theelepel honing. Vergeet niet dat de thee moet zijn afgekoeld, zodat de honing zijn wardevolle eigenschappen niet verielst. Temperatuur boven de 40 graden is een moord voor honing van de imker en veroorzakt het verlies van de wardevolle enzymem die erin zitten.

Honing in plaats van suiker

Onbewerkte honing met een lepel of op brood

Honing kan direct met een lepel worden gegeten, gesmeerd worden op brood en aan fruitsalades en muesli worden toegevoegd. De onbewerkte honing wordt ook heel vaak bij vleesmarinades gebruikt, aan soep toegevoegd en bij nog  veel meer. Regelmatige consumptie en de profylactische werking van echte honing kunnen je weerstand verhogen.

Honing met brood

Granola met biologische honing

Je kunt ook zelf granola maken: meng havermout, sesamzaad, pompoen- en zonnebloempitten en fijn gesneden fruit en noten met vloeibare honing, leg het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Je kunt lauw water toevogen om de ingredienten zachter te maken. Wanneer het een koek is geworden, snij die dan in repen of verkruimel hem en voeg yogurt toe. Biologische honing is ook heel gezond.

Muesli met honing

Water met citroen en echte honing

Dagelijkse water met echte honing en citroen drinken geeft energie en helpt met onzuring. Deze natuurlijke drank moet worden verrijkt met goede honing eigenschappen. Dankzij onze limonade krijgt een naturel zoete smaak. Zo'n drankje is een goede manier om na een druipend feestje bij te komen. Weet je ook dat propolis heel gezond is?

Water met citroen

Honing van de imker bij dressing, vlees of sla

Poedervormige sauzen, kant-en-klare marinades of mengsels van kruiderijen in de supermakrt, bestaan meestal voornamelijk uit zout en suiker, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, smaakverbeteraars en ook geharde vetten. Het is de moeite waard om meer tijd te bestenden aan het bereiden van je eigen saus op basis van olie, mosterd, citroensap en honing. De meeste honing soorten zijn goed om bij dressing, vlees of sla te gebruiken.

Salade met honing

Pre workout maatijd met rauwe honing

Broodje met witte kwark en rauwe honing is een populaire maaltijd bij alle soorten atleten. Simpele koolhydraten in brood en honing voegen snel energie toe en kunnen vermoeidheid effectief verminderen. Het is beste om zo'n broodje een uur voor de inspanning te eten. In onze WEBSHOP bieden wij alleen honing direct van de imker. 

Pre workout honing 

Echte honing - een natuurlijke vaccin

Zoals u weet, is echte honing dankzij de ontstekingsremmende werking effectief bij de behandeling van seizoen allergieën. Het bevat sporen van stuifmeel en volgens veel mensen werkt honing als een desensibiliserend vaccin. Er is geen hard klinisch bewijs voor de anti-allergische werking van honing, maar in het ergste geval is het een erg zoete placebo.

Honing met knoflook en citroen