Gratis verzending vanaf €69,99, 100% natuurlijke producten, Webwinkel Keur.

Blog over echte rauwe honing en honingproducten

Blog over rauwe honing - Pure Honey

Welkom op onze blog bij Pure Honey - de plek waar we onze passie voor honing met jou delen! Hier vindt u allerlei interessante artikelen en weetjes over onze natuurlijke en smaakvolle honingproducten, evenals handige informatie over gezondheid en tips over rauwe honing en bijenproducten zoals bijenwas en propolis.

Bezoek onze blog regelmatig om met ons te genieten van de heerlijke wereld van Pure Honey.

➡️ NIEUW: Bekijk ook onze heerlijke recepten met honing.

Honing bij borstvoeding - is het veilig?

Honing is een populaire natuurlijke zoetstof die veel wordt gebruikt in voeding. Maar als je zwanger bent of borstvoeding geeft, is het belangrijk om te weten of het veilig is om honing te eten. In dit artikel bespreken we de veiligheid van honing tijdens je zwangerschap en borstvoeding, en leggen we uit waarom kinderen jonger dan 1 jaar geen honing mogen eten.

Lees meer »

Is honing vegan? Alles over vegan honing en alternatieven

Honing, de zoete verleiding die veel mensen dagelijks gebruiken, wordt gemaakt door honingbijen. Maar is honing vegan? Deze vraag roept vaak discussie op binnen de veganistische gemeenschap. In dit artikel duiken we diep in de productie van rauwe honing, de rol van bijen, en bekijken we alternatieven voor honing die wel vegan zijn.

Lees meer »

Helpt honing bij griep? Natuurlijke verlichting voor verkoudheid en keelpijn

Al eeuwenlang wordt honing gebruikt als een natuurlijke behandeling voor diverse gezondheidsproblemen, waaronder griep en verkoudheid. Dit artikel gaat dieper in op hoe rauwe honing mogelijk kan helpen bij griepachtige symptomen zoals keelpijn, hoesten en een verstopte neus. Ontdek hoe je honing kunt integreren in je dagelijkse routine om deze ongemakken mogelijk te verzachten.

Lees meer »

Honing: Een natuurlijke versterker voor levergezondheid

Honing, het zoete product van de nijvere bijen, is veel meer dan een natuurlijke zoetstof. Het heeft uitgebreide gezondheidsvoordelen, vooral voor de lever, het centrale orgaan in ons lichaam verantwoordelijk voor essentiële ontgiftingsprocessen. Dit artikel verkent hoe rauwe honing kan bijdragen aan levergezondheid en geeft praktische tips voor het integreren ervan in je dagelijkse voedingspatroon.

Lees meer »

Vliegen vangen met honing: Hoe maak je een vliegenval?

Heb je last van vliegen in huis en zoek je naar effectieve methoden om ze te vangen en te bestrijden? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel ontdek je hoe je met behulp van honing een effectieve vliegenval kunt maken, waardoor je snel en op een milieuvriendelijke manier van die vervelende vliegen afkomt. Lees verder voor een stap-voor-stap handleiding en leer alles over het vangen van vliegen met bijenhoning.

Lees meer »

Word je dik van honing? Ontdek de waarheid over honing en gewicht

Al eeuwenlang genieten mensen van rauwe honing, een natuurlijke zoetstof geproduceerd door bijen, gewaardeerd niet alleen voor zijn smaak maar ook voor de vermeende gezondheidsvoordelen. Met de hedendaagse aandacht voor gezonde voeding en de effecten van suiker op ons lichaam, rijst de vraag: "Word je dik van honing?"

Lees meer »

Honing bij diabetes: mag je honing eten?

Diabetes is een aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft, waarbij het beheer van de bloedsuikerspiegel centraal staat in de behandeling en het dagelijks leven. Een veelgestelde vraag is hoe natuurlijke producten zoals rauwe honing passen binnen een diabetesdieet. Deze blog duikt diep in de wereld van honing en suikerziekte, met een focus op hoe dit natuurproduct de bloedsuikerspiegel beïnvloedt en wat mensen met diabetes moeten weten.

Lees meer »

Maken wespen honing? Een blik op de wereld van wespen en bijen

Heb je je ooit afgevraagd hoe bijen en wespen leven en of wespen net als bijen honing maken? Dit artikel duikt in de intrigerende wereld van deze insecten, met een focus op hun gewoonten, levenscyclus, en de bijzondere rol die ze spelen in ons ecosysteem. Wij zullen het hebben over het gedrag van wespen, hun dieet, en hoe dit verschilt van bijen, met als doel de mythes te ontrafelen en licht te werpen op deze fascinerende insecten.

Lees meer »

Is honing goed voor slapen? De sleutel tot een betere nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn, maar velen van ons vinden het moeilijk om 's nachts goed te slapen. Heb je ooit gedacht aan honing als een natuurlijk slaapmiddel? Dit zoete wonder, vooral in de vorm van een lepel rauwe honing voor het slapengaan, kan je helpen sneller in slaap te vallen en de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Lees meer »

Honing tegen ontsteking: Een natuurlijke wondermiddel

In de wereld van natuurlijke gezondheidszorg wordt honing vaak genoemd als een potentieel effectief middel tegen ontstekingen. Dit artikel onderzoekt de eigenschappen van honing die het niet alleen tot een zoete lekkernij maken, maar ook een mogelijk krachtig middel in de strijd tegen ontstekingsgerelateerde aandoeningen, zonder de garantie te bieden voor genezing.

Lees meer »

Honing tegen misselijkheid: natuurlijke remedies om je beter te voelen

Misselijkheid is een onaangenaam gevoel dat iedereen wel eens heeft ervaren. Of het nu gaat om reisziekte, de bijwerkingen van chemotherapie of gewoon een maagklachten, de strijd tegen dit ongemak is vaak vermoeiend. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies die kunnen helpen, waarbij honing en gember een centrale rol spelen. In dit artikel verkennen we hoe deze eenvoudige ingrediënten misselijkheid of braken kunnen verlichten en bieden we praktische tips om je snel beter te voelen.

Lees meer »

Is honing goed voor haar? Ontdek de natuurlijke voordelen en tips

Honing, een zoet en natuurlijk wondermiddel, wordt al eeuwenlang geprezen om zijn gezondheidsvoordelen. Maar wist je dat honing ook magische voordelen heeft voor je haar? Van het voeden van droge lokken tot het bevorderen van een gezonde haargroei, honing is een veelzijdig ingrediënt in de wereld van haarverzorging. In dit artikel ontdekken we hoe honing je haar kan transformeren en delen we tips voor het gebruik ervan in je dagelijkse routine.

Lees meer »