• Klanten beoordelen ons met 9,9/10 ⭐️
  • GRATIS cadeau bij elke bestelling 🎁
  • Snelle verzending 🔥
  • Vriendelijke klantenservice ❤️

Blog over echte rauwe honing en honingproducten

Blog over rauwe honing - Pure Honey

Welkom op onze blog bij Pure Honey - de plek waar we onze passie voor honing met jou delen! Hier vindt u allerlei interessante artikelen en weetjes over onze natuurlijke en smaakvolle honingproducten, evenals handige informatie over gezondheid en tips over rauwe honing en bijenproducten zoals bijenwas en propolis.

Bezoek onze blog regelmatig om met ons te genieten van de heerlijke wereld van Pure Honey!

Meest recente blogposts:

Wat Is Heidehoning? Ontdek De Unieke Smaak Van Heidehoning

Heidehoning is een bijzonder soort honing die afkomstig is van de heide, een uniek en karakteristiek landschap waar imkers graag hun bijen naartoe brengen. Imkers laten hun bijen begin augustus op de heidegeplaatste bloemen foerageren om zo deze speciale honing te verkrijgen. Heidehoning staat bekend om zijn donkere, goudbruine kleur en krachtige, kruidige smaak.

Lees meer »

7 Belangrijkste Redenen Waarom Bloemenhoning Gezond Is

Bloemenhoning is een speciale honing gemaakt van nectar afkomstig uit ontzettend veel verschillende soorten bloemen. Deze honing is uniek en bijzonder omdat het een combinatie is van verschillende nectarbronnen, waardoor het een gevarieerde en complexe smaak heeft in vergelijking met andere honingsoorten. Een belangrijk kenmerk van bloemenhoning is dat het geen verdere toevoegingen zoals suiker bevat; het is een puur en natuurlijk product. 

Lees meer »

Is Acaciahoning Gezond? Puur en Natuurlijk Zoetmiddel

Deze honing staat bekend om zijn zachte textuur en milde smaak, waardoor het zeer geliefd is bij honingliefhebbers. Acaciahoning bevat een breed scala aan vitamines en mineralen, zoals ijzer, koper, kalium en antioxidanten. Hierdoor is het niet alleen een smakelijke zoetstof, maar ook een waardevolle bron van voedingsstoffen voor ons lichaam. 

Lees meer »

5 Redenen Waarom Honing in Koffie Beter is Dan Suiker

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan is honing in koffie misschien wel de perfecte zoetstof voor jou! Honing is namelijk niet alleen een natuurlijke suiker, maar bevat ook tal van gezondheidsvoordelen. In dit artikel bespreken we 5 redenen waarom honing in koffie beter is dan suiker. Van het verlichten van hoest en keelpijn tot het verbeteren van de spijsvertering en immuunsysteem.

Lees meer »

Wat Is Propolis? 11 Belangrijkste Gezondheidsvoordelen van Propolis

Er wordt bij ons veel de vraag gesteld wat propolis precies is. Propolis anders genoemd kithars is een soort van harsachtig goedje met een bruine groene kleur. Dit goedje wordt door bijen gebruikt om de delen van de kast te bedekken en de kast te repareren. Er gaan veel verschillende verhalen de ronde over de werking en nut van kithars.

Lees meer »

Wat is Crème Honing? 6 Gezonde Voordelen van Crème Honing

Iedereen kent de goudkleurige, doorzichtige, vloeibare rauwe honing. Maar ben je ook bekend met het fenomeen crème honing? Het verschil tussen beide honingsoorten zit hem niet alleen in textuur, maar ook in kleur. Crèmehoning is namelijk niet doorzichtig of goudkleurig, maar heeft juist een melkachtige teint. 

Lees meer »

Kan Honing Bederven? 5 Handige Tips hoe Moet je Honing Bewaren

De vraag ligt wellicht op het puntje van je tong: kan honing bederven? We kunnen de vraag kort en lang beantwoorden. Het korte antwoord: nee. Het lange antwoord: nee, tenzij… Honing is een bijzonder fijn en fraai product. Als rauwe honing op de goede manier geproduceerd en opgeslagen wordt, is het product in principe onbeperkt houdbaar (langer dan jij in leven bent, dus). 

Lees meer »

Honing van de imker of uit de supermarkt: wat is beter?

Je denkt misschien dat alle soorten honing hetzelfde zijn (allemaal één pot nat – letterlijk), maar niets blijkt minder waard. Er bestaan grote verschillen in kwaliteit en voedingswaarde, evenals in smaak, tussen de honingen die je in de supermarkt koopt en de honingen die rechtstreeks van de imker afkomstig zijn. 

Lees meer »

Welke honing kiezen? Honing van nectar of honing van honingdauw?

Velen van ons twijfelen voordat ze aan hun honingavontuur beginnen of ze honing van nectar of honing van honingdauw moeten kiezen. Honing van nectar is honing van alle bloemen. Rauwe honing van honingdauw daarentegen wordt geproduceerd uit honingdauw, een afscheiding van de jeneverbes en bladluizen. Er wordt aangenomen dat honing van honingdauw gezondheidsvoordelen heeft, maar het is de moeite waard om beide soorten honing te verkennen om de juiste honing voor jezelf te vinden.

Lees meer »

Rauwe honing en fruiten in plaats van snoepjes, gezond en lekker

Snoepjes bevatten verwerkte mineralen die "afval" zijn voor ons lichaam. Veel mensen beschouwen ze als "lege calorieën". Dit is een gerechtvaardigde term. Ze zijn niet alleen calorierijk, maar ook rijk aan chemicaliën. Hun belangrijkste ingrediënten zijn suiker en vet. Maar we zijn er vaak aan verslaafd vanwege de smaak en het feit dat ze bepaalde hormonale reacties in onze hersenen veroorzaken. 

Lees meer »