100% puur honing

Recepten met honing

  • Gewoon rauwe honing met water

De beste vorm van gezonde honing consumeren is om één lepel 's avonds in ½ kop lauw, gekookt water te doen en het gedurende 12 uur afgedekt te houden. Rauwe honing in deze vorm die op een lege maag wordt gedronken, wordt tot 200 keer meer opgenomen door het lichaam. Dagelijks gebruik van herfst tot voorjaar, kan de weerstand van het lichaam effectief verhogen en beschermen tegen griep en verkoudheid.
HIER kan je honing van de imker kopen.

Gewoon rauwe honing met water

Honing met water

  • Yoghurt, kwark, muesli pap met echte honing

Dankzij zijn invasieve werking is het goed om echte honing toe te voegen aan yoghurt, kwark, muesli of pap. Om de eiwitten en enzymen in de echte honing niet te verliezen, moet de honing aan afgekoelde producten toegevoegd worden (niet warmer dan 40 °C). Vergeet niet!
HIER kan je rauwe honing bestellen.

Pap met honing

  • Rauwe honing in plaats van suiker

Zowel honing als suiker hebben veel calorieën, maar honing is veel gezonder en minder bewerkt, bevat mineralen en vitamines. Een eetlepel suiker moet worden vervangen door een theelepel honing. Vergeet niet dat de thee moet zijn afgekoeld, zodat de honing zijn wardevolle eigenschappen niet verielst. Temperatuur boven de 40 graden is een moord voor honing en veroorzakt het verlies van de wardevolle enzymem die erin zitten.
Bezoek onze webwinkel en bestel HIER rauwe honing.

Honing in plaats van suiker

  • Rauwe honing met een lepel of op brood

Rauwe honing kan direct met een lepel worden gegeten, gesmeerd worden op brood en aan fruitsalades en muesli worden toegevoegd. De honing wordt ook heel vaak bij vleesmarinades gebruikt, aan soep toegevoegd en bij nog  veel meer. Regelmatige consumptie en de profylactische werking van rauwe honing kunnen je weerstand verhogen.
HIER kan je meer informatie over werking van honing lezen?

Honing met brood

  • Granola met rauwe honing

Je kunt ook zelf granola maken: meng havermout, sesamzaad, pompoen- en zonnebloempitten en fijn gesneden fruit en noten met vloeibare honing, leg het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Je kunt lauw water toevogen om de ingredienten zachter te maken. Wanneer het een koek is geworden, snij die dan in repen of verkruimel hem en voeg yougurt toe. Echte honing is ook heel gezond.
Check HIER hoe honing werkt.

Muesli met honing

  • Water met citroen en echte honing

Dagelijkse water met citroen drinken geeft energie en helpt met onzuring. Deze natuurlijke drank moet worden verrijkt met goede honing eigenschappen. Dankzij onze limonade krijgt een naturel zoete smaak. Zo'n drankje is een goede manier om na een druipend feestje bij te komen. Weet je ook dat propolis heel gezond is?
HIER kan je meer over propolis lezen.

Water met citroen

  • Honing van de imker bij dressing, vlees of sla

Poedervormige sauzen, kant-en-klare marinades of mengsels van kruiderijen in de supermakrt, bestaan meestal voornamelijk uit zout en suiker, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, smaakverbeteraars en ook geharde vetten. Het is de moeite waard om meer tijd te bestenden aan het bereiden van je eigen saus op basis van olie, mosterd, citroensap en puur honing. De meeste honing soorten zijn goed om bij dressing, vlees of sla te gebruiken.
HIER kan je meer over onze imkerij lezen.

Salade met honing

  • Pre workout maatijd

Broodje met witte kwark en honing is een populaire maaltijd bij alle soorten atleten.Simpele koolhydraten in brood en honing voegen snel energie toe en kunne vermoeidheid effectief verminderen. Het is beste om zo'n broodje een uur voor de inspanning te eten. In onze HONINGSHOP bieden wij alleen rauwe honing direct van de imker. 

Pre workout honing 

  • Echte honing - een natuurlijke vaccin

Zoals u weet, is echte honing dankzij de ontstekingsremmende werking effectief bij de behandeling van seizoen allergieën. Het bevat sporen van stuifmeel en volgens veel mensen werkt honing als een desensibiliserend vaccin. Er is geen hard klinisch bewijs voor de anti-allergische werking van honing, maar in het ergste geval is het een erg zoete placebo.
HIER kan je meer informatie over werkin van rauwe honing lezen.

Honing met knoflook en citroen