• Klanten beoordelen ons met 9,9/10 ⭐️
  • GRATIS cadeau bij elke bestelling 🎁
  • Snelle verzending 🔥
  • Vriendelijke klantenservice ❤️

Rauwe honing en fruiten in plaats van snoepjes, gezond en lekker

Gepubliceerd op 19 maart 2023 om 17:04

Snoepjes bevatten verwerkte mineralen die "afval" zijn voor ons lichaam. Veel mensen beschouwen ze als "lege calorieën". Dit is een gerechtvaardigde term. Ze zijn niet alleen calorierijk, maar ook rijk aan chemicaliën. Hun belangrijkste ingrediënten zijn suiker en vet. Maar we zijn er vaak aan verslaafd vanwege de smaak en het feit dat ze bepaalde hormonale reacties in onze hersenen veroorzaken. 

Wat zijn snoepjes?

Hun consumptie is vooral gevaarlijk vanwege de negatieve gezondheidseffecten. Regelmatig consumeren veroorzaakt gezondheidsproblemen. Slanke mensen, eten veel minder snoep dan zwaarlijvige mensen. Ze hebben de neiging om snoep te eten als ze gestrest en slecht voelen. Natuurlijke honing is in dit geval goed alternatief voor snoepen.

Rauwe honing en andere alternatieven voor snoepjes

Het is echter mogelijk om snoepjes te vervangen door gezonde alternatieven. Een goed idee is het eten van gedroogd fruit of het maken van je eigen verse desserts. Vooral dadels worden aanbevolen. Ze zijn veilig en hebben een lage glycemische index. Een ander goed idee is om havermout te eten als ontbijt. Het is rijk aan voedingsstoffen en geeft je energie voor de rest van de dag. Voor taarten kun je in plaats van suiker honing kopen of stevia gebruiken. Beide stoffen zijn erg gezond en bevatten veel minder calorieën. Bij purehoney.nl kunt U verschillende soorten echte honing online bestellen:

Rauwe honing - snoepjes alternatief

En wat met chocolade?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan chocolade een positief effect hebben op je lichaam en gezondheid. Maar alleen als het met mate wordt geconsumeerd - één stukje per dag is ideaal. Je kunt het ook kopen in natuurvoedingswinkels, samen met natuurlijke vervangers van suiker. Ze smaken bijna hetzelfde en de verschillen zijn nauwelijks merkbaar. Het is ook aan te raden om vaker pure chocolade te eten in plaats van zoete. Onthoud echter dat je ze met mate moet eten en indien mogelijk moet vervangen door fruit of rauwe honing. Deze kleine stap kan veel veranderen in ons lichaam.

Chocolade is gezond?

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.