• GRATIS cadeau bij elke bestelling!⭐
  • Groot assortiment⭐
  • Top kwaliteit rauwe honing⭐
  • Vriendelijke klantenservice⭐
  • Snelle bezorging⭐
rauwe honing kopen

LINDEHONING

Webwinkel Keurmerk

LINDEHONING 

Lindehoning wordt door deskundigen qua smaak als de beste honing beschouwd. In vloeibare toestand is lindehoning meestal erg licht van kleur, maar kan ook groenachtig of olijfgroen zijn. Aan de andere kant wordt het na kristallisatie crème of goudgeel. Het komt van stuifmeel van lindebloemen, die moeilijk te vinden kunnen zijn, omdat het zeldzaam is om grotere trossen van deze bomen te vinden. Daarom is deze lindehoning uiterst waardevol. Het unieke karakter en de ongebruikelijke eigenschappen worden benadrukt door lindenectar. Lindenhoning heeft, net als de infusie van lindebloemen, genezende eigenschappen. Deze honing van de imker heeft een bijzonder gunstig effect op aandoeningen van de bovenste luchtwegen.  Afkomstig van het ongerepte poolse gebergte natuurgebied in de buurt van het Swietokrzyskie  National Park, is supervers van de oogst van dit jaar.

LINDEHONING KOPEN

Lindehoning kopen doe jij eenvoudig en snel bij Pure Honey. De lindehoning is leverbaar in verschillende hoeveelheden:
Lindehoning 250g
Lindehoning 450g
Lindehoning 1000g
Lindehoning kopen en snel thuis ontvangen? Bestel in onze WEBSHOP.

LINDEHONING SMAAK

Lindenhoning wordt door veel experts erkend als de lekkerste honing. Deze heerlijke honing heeft de typische geur en smaak van de linde. Lindehoning is ook vaak gekenmerkt  door een stevig aromatische, mintachtige smaak. De smaak is na een tijdje licht pittig en na kristallisatie kan het een beetje bitter zijn. In consistentie en kleur lijkt lindehoning in vloeibare vorm op castorolie. Door het kristallisatieproces neemt het een fijnkorrelige vorm aan. Dit komt door de rijke inhoud. Deze rauwe honing is moeilijk om te produceren en is rijk aan ingrediënten die onze gezondheid volledig verbeteren.

LINDEHONING KRISTALLISATIE

Lindehoning kristalliseert niet erg snel en het is een keukenhoning bij uitstek. In vloeibare toestand is lindehoning meestal erg licht van kleur, maar kan ook groenachtig of olijfgroen zijn. Na kristallisatie wordt het echter crème of goudgeel. Enkele maanden na de oogst kristalliseert hij en wordt grof van korrel en wit. Lindehoning is een ideale zoetstof en vorrukkelijk als broodsmeersel.

Lindehoning

Lindehoning

Honingraat

LINDEHONING GEZOND

Regelmatige consumptie van lindehoning kan ook het immuunsysteem versterken en slaapverwekkend werkenDe gunstige effecten van lindehoning komen het meest tot hun recht nadat het gemengd wordt in thee of melk. Het helpt je om bij te komen na een stressvolle dag. In lindehoning zit ook beta-caroteen, dat verantwoordelijk is voor de kleur. Er zijn ook micro- en macro-elementen, zoals kalium, magnesium, chloor, mangaan en vitamine B. Het bevat veel antioxidanten en enzymen die bacteriën en microben vernietigen. Het heeft ook antibiotische effecten. Zeker in een drukke periode kan deze rauwe honingsoort helpen om even te ontspannen. Als je last hebt van nervositeit, onrust of spanning moet je deze honing zeker eens proberen. Lindehoning is vaak gebruikt  voor verkoudheden, griep en problemen met de luchtwegen. Daarnaast werkt deze honingsoort ook verlichtend bij koorts en bronchitis. Het is heel gezond om elke dag rauwe honing te gebruiken.  

LINDEHONING GEBRUIKEN

We leren over de gunstige effecten van lindehoning door het op te lossen in thee of melk. Je moet echter niet vergeten dat deze dranken niet te heet zijn, omdat de hoge temperatuur de geneeskrachtige eigenschappen van honing vernietigt. Om het helende effect van honing te versterken, moet het worden ingenomen na het oplossen in infusie van lindebloesem, frambozenfruit en in combinatie met citroensap of melk. Drink ’s avonds een kopje lindethee met lindehoning om beter te kunnen slapen. Een goede nachtrust is immers essentieel voor onze gezondheid. Laat de warme thee wel afkoelen voordat je de honing er in doet. Bij temperaturen boven de 40°C gaan de werkzame stoffen verloren. Wil je liever de honing niet combineren met een drank? Dan kan je ze altijd nog op een broodje of een cracker smeren. 

Wil jij lindehoning kopen?
Bestel direct in onze WEBSHOP!

Lindehoning kopen

Lindehoning kopen

Volg ons op Facebook and Instagram!