• GRATIS cadeau bij elke bestelling!⭐
  • Groot assortiment⭐
  • Top kwaliteit rauwe honing⭐
  • Vriendelijke klantenservice⭐
  • Snelle bezorging⭐
rauwe honing kopen

Heidehoning

Webwinkel Keurmerk

HEIDEHONING

Archeologen kunnen beamen dat mensen altijd al dol op honing zijn geweest. Sinds het begin der tijden geloven mensen in de heilzame werking van honing. Ook maken mensen al honderden jaren dankbaar gebruik van honing om maaltijden compleet te maken, ontbijten te verrijken of om gewoon lekker te snoepen. Bijvoorbeeld aan het einde van de avond na een lange, zware (werk)dag. Honing werkt ontspannend. Zo ook onze Griekse heidehoning. In welk land kun je beter terecht voor de heerlijkste honing dan Griekenland? De oude Grieken wisten honing van de imker al op waarde te schatten. Zo ook Aristoteles. Honing staat in sommige kringen bekend als het voedsel voor de goden.

Heidehoning
Heidehoning van heidebloem

HEIDEHONING VAN HEIDEBLOEMEN

Als de heidevelden weer in bloei staan, is het seizoen voor heidehoning weer aangebroken. Deze honing is dik, donker en lijkt wel gelei. Het is dan ook geen eenvoudige klus om deze honing te maken. Niet alleen voor de honingbijen is dit een ingewikkeld karwei, maar ook voor ons. Speciaal voor jou hebben we de beste en speciaalste heidehoning uit Griekenland gehaald. Deze bijzondere honing is onder kenners zeer geliefd dankzij de 100% natuurlijke smaak en verfijnde aroma’s. De smaak wordt door hen als kruidig, pittig en lichtelijk bitter omschreven. Het smakenpalet van onze Griekse heidehoning is dus ongekend rijk. Voor een pittige en stevige smaak moet je bij onze heidehoning zijn. Voor liefhebbers van pure honing gaat er niets boven Griekse heidehoning.

DE ROL VAN BIJEN I HET PROCES

Ere wie ere toekomt. We hadden je deze overheerlijke heidehoning niet kunnen aanbieden zonder het werk van honingbijen. Griekenland heeft ongekend veel soorten bijen: 358 verschillende soorten bijen. We willen van de gelegenheid gebruik maken om onze dankbaarheid te uiten. Honingbijen maken honing door nectar uit bloemen te halen. Je kunt de kleurrijke Griekse bloemen proeven als je onze heidehoning proeft. Voor een authentieke, 100% natuurlijke smaak moet je bij ons zijn. Er is niets gefabriceerds aan. Bij ons kun je rekenen op een rijke en natuurgetrouwe smaak. Laat je je mond rustig wennen aan de heidehoning, of slik je de honing liever meteen door? Het proeven van Griekse heidehoning is een bijzondere ervaring.

Heidehoning en rol van de bijen
Heidehoning lekker op brood

HEIDEHONING LEKKER OP BROOD

Griekse heidehoning is lekker op brood, in de yoghurt, thee of kwark, maar laat zich ook uitstekend combineren met talloze gerechten. Dankzij de unieke smaak van Griekse heidehoning is jouw favoriete gerecht nooit meer hetzelfde. Deze prachtige honingsoort is bovendien ontzettend goed voor je lichaam en geest. Honing is goed voor je darmen, slokdarm en ademhaling. Bovendien werkt Griekse heidehoning heerlijk ontspannend. Als je bijvoorbeeld last hebt van slapeloze nachten, kan het raadzaam zijn om honing te eten alvorens je gaat slapen. Moeder Natuur heeft talloze medicijnen voor alledaagse problemen. Maak hier gebruik van door vandaag nog bij ons Griekse heidehoning te bestellen.

WAT BETEKENT RAUWE HONING VOOR JOU?

Honing betekent voor iedereen iets anders. Sommige mensen gebruiken honing eenvoudigweg als broodbeleg, terwijl andere mensen honing eten als ze goed willen slapen. Je kunt hoe dan ook bij ons terecht voor heerlijke en goudeerlijke honing die voor een zeer schappelijke prijs over de denkbeeldige toonbank gaat. Onze rauwe honing is een natuurproduct. Dat betekent dat je nooit twee keer hetzelfde potje honing bij ons kunt bestellen. Als je op zoek bent naar heerlijk geurende honing met een rijke, kruidige en lichtelijk bittere smaak, kun je met een gerust hart onze Griekse heidehoning bestellen. Dan kun je jouw volgende boterham met zeer verfijnde honing versieren. Bovendien kun je je voordeel doen met de kalmerende werking van honing. Bij ons bestellen is heel eenvoudig. Met een paar drukken op de knop ben je de trotse bezitter van Griekse heidehoning. Haal jij Griekenland in huis?

Rauwe heidehoning

HEIDEHONING KOPEN

Afkomstig van het ongerepte Portugese platteland, is supervers van de oogst van dit jaar. 

Rauwe Portugese Heidehoning, plaatselijk bekend als “Urze”, is een krachtige, rijke, heerlijke, aromatische honing. Ook zeer gewaardeerd om zijn antibacteriële en antioxidante eigenschappen. Recente studies tonen aan dat deze Portugese rauwe honing krachtiger dan kastanjehoning is en heeft een hoog gehalte aan fenolische verbindingen (fenol = aromatische alcohol).

Portugese heide komt van de “Erica” familie van heide, niet de Calluna, zoals de Schotse Heather. Het is niet een thixotrope of gelei-achtige honing zoals schotse heide, maar is een rijke donkere, stroperige honing.

Deze heide groeit op de hellingen van de Upper-Algarve en het Sao Marcos heuvel gebied van de Alentejo. Het is samengesteld uit een uiterst pure mono cultuur. De bijen voeden zich met zes verschillende rassen van Erica’s die op verschillende momenten gedurende de winter maanden bloeien en het is de Urze meer dan welke andere plant die het de bijen mogelijk maakt om de winter door te komen. Het is heel gezond om elke dag rauwe honing te gebruiken.

 

Wil jij echte Griekse heidehoning kopen?  Wij bieden verschillende gramaturen heidehoning te koop:


Bestel direct in onze WEBSHOP!

Volg ons op Facebook and Instagram!