• GRATIS cadeau bij elke bestelling!⭐
  • Groot assortiment⭐
  • Top kwaliteit rauwe honing⭐
  • Vriendelijke klantenservice⭐
  • Snelle bezorging⭐
rauwe honing kopen

Heidehoning

Webwinkel Keurmerk

HEIDEHONING KOPEN

Afkomstig van het ongerepte Portugese platteland, is supervers van de oogst van dit jaar. 

Rauwe Portugese Heidehoning, plaatselijk bekend als “Urze”, is een krachtige, rijke, heerlijke, aromatische honing. Ook zeer gewaardeerd om zijn antibacteriële en antioxidante eigenschappen. Recente studies tonen aan dat deze Portugese rauwe honing krachtiger dan kastanjehoning is en heeft een hoog gehalte aan fenolische verbindingen (fenol = aromatische alcohol).

Portugese heide komt van de “Erica” familie van heide, niet de Calluna, zoals de Schotse Heather. Het is niet een thixotrope of gelei-achtige honing zoals schotse heide, maar is een rijke donkere, stroperige honing.

Deze heide groeit op de hellingen van de Upper-Algarve en het Sao Marcos heuvel gebied van de Alentejo. Het is samengesteld uit een uiterst pure mono cultuur. De bijen voeden zich met zes verschillende rassen van Erica’s die op verschillende momenten gedurende de winter maanden bloeien en het is de Urze meer dan welke andere plant die het de bijen mogelijk maakt om de winter door te komen. Het is heel gezond om elke dag rauwe honing te gebruiken.

Wil jij heidehoning kopen?
Bestel direct in onze WEBSHOP!

Volg ons op Facebook and Instagram!