Helpt honing met citroen tegen hoesten?

Gepubliceerd op 18 augustus 2023 om 17:58

Hoesten is een natuurlijke reflex van het lichaam om de luchtwegen vrij te maken van slijm, stof, of andere irriterende stoffen. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals verkoudheid, griep, allergieën, of zelfs droge lucht. Hoesten kan ongemakkelijk en soms pijnlijk zijn, vooral als het langdurig aanhoudt. In deze artikel gaan we onderzoeken als honing met citroen tegen hoesten goed is.

Honing met citroen tegen hoesten

Inhoudsophave:

 1. De rol van citroen en honing

 2. Hoe maak je het mengsel?

 3. Helpt honing met citroen tegen hoesten?

 4. Praktische tips voor gebruik

 5. Waar honing te kopen?

 6. Conclusie

De rol van honing en citroen

Honing en citroen zijn beide natuurlijke ingrediënten die al eeuwenlang gebruikt worden om de keel te verzachten. Honing heeft verzachtende eigenschappen die kunnen helpen bij het kalmeren van een geïrriteerde keel. Daarnaast zorgt citroen voor een verfrissende smaak en kan het helpen om slijm los te maken. Samen vormen ze een krachtige combinatie die verlichting kan bieden als ondersteuning voor medicijnen.

Hoe maak je het mengsel?

Het maken van een honing-citroen mengsel is eenvoudig en snel. Volg deze stappen:

 1. Neem een kopje warm water, zorg ervoor dat het niet te heet is.
 2. Voeg een eetlepel honing toe en roer goed totdat de honing volledig is opgelost.
 3. Pers het sap van een halve citroen uit en voeg dit toe aan het honingwater.
 4. Roer opnieuw goed door en je drank is klaar om te drinken.

Drink dit mengsel langzaam, vooral wanneer je last hebt van een prikkende of pijnlijke keel.

Helpt honing met citroen tegen hoesten?

Er zijn veel mensen die zweren bij het gebruik van honing en citroen om hoesten te verzachten. Traditionele remedies en volksgeneeskunde hebben vaak gebruik gemaakt van deze combinatie. Hoewel er geen medische claims gemaakt mogen worden, vinden veel mensen het een prettige en natuurlijke manier om de keel te kalmeren. Het is een eenvoudig en smakelijk alternatief voor commerciële hoestsiropen.

Praktische tips voor gebruik

Voor het beste resultaat, kun je het honing-citroen mengsel meerdere keren per dag drinken. Het is bijzonder effectief om het 's ochtends na het wakker worden en 's avonds voor het slapengaan te drinken. Je kunt variëren door bijvoorbeeld een snufje kaneel of een plakje verse gember toe te voegen voor extra smaak en potentiële voordelen.

Welke honing tegen hoesten?

Als je last hebt van hoesten, kunnen verschillende soorten honing verlichting bieden:

 1. Tijmhoning 
 2. Lindehoning 
 3. Boshoning 
 4. Honing met citroen en gember
 5. Koolzaadhoning

Waar honing kopen?

Als je op zoek bent naar een plek om natuurlijke honing te kopen, bezoek dan onze webshop met natuurlijke honingproducten. Wij bieden rauwe honing aan, rechtstreeks van de bijenkorven naar jouw tafel. Geniet van gratis verzending vanaf een aankoop van €69,99 en verzekerd van een snelle levering. Proef de zoete, natuurlijke goedheid van Pure Honey vandaag nog!

Conclusie

Honing en citroen bieden een natuurlijke en smakelijke manier om de keel te verzachten en hoest te verlichten. Hoewel het geen medische behandeling vervangt, kan het een prettig alternatief zijn voor commerciële hoestsiropen. Probeer het zelf en ervaar de verzachtende werking.

Bestel pure honing direct

Extra informatie

Dit blogartikel dient uitsluitend ter informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies of medicatie. Raadpleeg een specialist voordat je de adviezen op deze website toepast.

Wetenschappelijk bronnen

 1. Effectiviteit van honing en citroensap bij de behandeling van hoest en verkoudheidssymptomen" Auteurs: Lim TO, Tewa JJ, Tai ES, Sasidharan S, Ting KN, Wong TY, Cheong SM. Tijdschrift: Annals of Tropical Paediatrics. 1999 Sep;19(3):253-8.
 2. Effect van citroensap en honing bij de behandeling van hoest bij kinderen" Auteurs: Cohen HA, Rozen J, Kristal H, Laks Y, Berkovitch M, Uziel Y, Kozer E, Pomeranz A, Efrat H. Tijdschrift: Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2003 Aug;9(4):587-90.
 3. Effect of honey on cought symptoms (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36126325/).

Lees ook andere artikelen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.