Helpt honing tegen puistjes? Leer meer over dit natuurlijke middel

Gepubliceerd op 25 augustus 2023 om 07:48

In een wereld waar synthetische huidverzorgingsproducten vaak de norm zijn, zoeken steeds meer mensen naar natuurlijke alternatieven. Rauwe honing is een van die oude remedies die zijn weg heeft gevonden naar moderne huidverzorging. Bekend om zijn veelzijdige eigenschappen, wordt honing al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen. Maar wat maakt honing zo speciaal voor de huid, en kan het echt helpen bij het verbeteren van je huidconditie? In dit artikel verkennen we de voordelen van honing voor de huid en hoe je het kunt gebruiken als onderdeel van je dagelijkse schoonheidsroutine.

Helpt honing tegen puistjes?

Inhoudsopgave:

 1. Wat zijn puistjes?
 2. Wat helpt tegen puistjes?
 3. Honing voor de huid
 4. Helpt honing tegen puistjes?
 5. Hoe honing te gebruiken?
 6. Welke honing te gebruiken?
 7. Waar honing kopen?
 8. Conclusie

Wat zijn puistjes?

Puistjes ontstaan wanneer de poriën van de huid verstopt raken met olie, dode huidcellen en bacteriën. Ze kunnen op verschillende delen van het lichaam voorkomen, maar zijn het meest voorkomend op het gezicht, de nek, de borst en de rug. Factoren zoals hormonale veranderingen, stress en slechte huidverzorging kunnen bijdragen aan de vorming van puistjes.

 

Wat helpt tegen puisitjes?

Puistjes kunnen frustrerend zijn, maar met een paar eenvoudige stappen kun je jouw huid helderder en gezonder maken. Ontdek hoe je met deze praktische tips puistjes effectief kunt aanpakken:

 • Reinig regelmatig je huid met een milde gezichtsreiniger.
 • Gebruik een toner met ontstekingsremmende ingrediënten.
 • Breng 's nachts benzoylperoxide of salicylzuur aan op puistjes.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht en vervang regelmatig make-upborstels.

 

Honing voor de huid

Honing heeft eigenschappen die het een nuttig ingrediënt maken in huidverzorgingsproducten. Het kan helpen de huid te hydrateren en te verzachten, wat bijdraagt aan een gezonde uitstraling. Bovendien is honing gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor de meeste huidtypes.

 

Helpt honing tegen puistjes?

Hoewel er studies zijn uitgevoerd, zijn er nog niet genoeg onderzoeken gedaan om te bevestigen of honing effectief is tegen puistjes. Hoewel er geen medische claims gemaakt mogen worden, wordt honing al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen als een natuurlijk middel voor huidverzorging. Veel mensen vinden het nuttig bij het verzorgen van hun huid en het aanpakken van onzuiverheden zoals puistjes. Honing kan bijdragen aan het creëren van een gunstig milieu voor een gezonde huid.

Honing wordt al sinds de oudheid zeer gewaardeerd vanwege zijn goede eigenschappen en toepassingen. Het is echter belangrijk te benadrukken dat honing geen officieel geneesmiddel is en geen vervanging voor traditionele medische behandelingen.

 

Hoe honing te gebruiken?

Het gebruik van honing op de huid is eenvoudig. Volg deze stappen voor een effectieve behandeling:

 1. Reinig je gezicht met een milde reiniger en dep het droog.
 2. Breng een dun laagje honing aan op de probleemgebieden.
 3. Laat de honing 15-20 minuten intrekken.
 4. Spoel af met warm water en dep je gezicht droog.

Voor het beste resultaat, gebruik deze behandeling 2-3 keer per week.

Dennenhoning

Welke honing te gebruiken?

Niet alle honing is hetzelfde. Voor huidverzorging wordt vaak aanbevolen om rauwe of manuka honing te gebruiken vanwege hun pure samenstelling. Deze honingsoorten zijn minder bewerkt en behouden meer van hun natuurlijke eigenschappen, wat gunstig kan zijn voor de huid.

 

Waar honing kopen?

Voor de beste kwaliteit honing kun je terecht bij Pure Honey.nl. Zij bieden een breed assortiment aan honingsoorten, direct van de imker. Dit zorgt ervoor dat je honing krijgt die vrij is van toevoegingen en op een zorgvuldige manier is verwerkt om de natuurlijke voordelen te behouden.

 

Conclusie

Honing kan een natuurlijke en aangename manier zijn om de huid te verzorgen en puistjes te behandelen. Hoewel het geen vervanging is voor medische behandelingen, kan het een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Probeer het zelf en ontdek de voordelen van honing voor jouw huid. Heb je al ervaring met het gebruik van honing voor puistjes? Deel je ervaringen in de reacties hieronder!

Bestel echte honing direct

Extra informatie

Dit blogartikel dient uitsluitend ter informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies of medicatie. Raadpleeg een specialist voordat je de adviezen op deze website toepast.

Wetenschappelijk bronnen en literatuur

 1. Al-Waili NS. Topical application of natural honey, beeswax and olive oil mixture for atopic dermatitis or psoriasis: partially controlled, single-blinded study. Complementary Therapies in Medicine. 2003;11(4):226-234.
 2. Burlando B, Cornara L. Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of Cosmetic Dermatology. 2013;12(4):306-313.
 3. Yaghoobi R, Kazerouni A, Kazerouni O. Evidence for clinical use of honey in wound healing as an anti-bacterial, anti-inflammatory anti-oxidant and anti-viral agent: a review. Journal of Wound Care. 2008;17(9): 383-386.
 4. Honey in dermatology and skin care: a review (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.12058)

Lees ook andere artikelen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.