• GRATIS cadeau bij elke bestelling!⭐
  • Groot assortiment⭐
  • Top kwaliteit rauwe honing⭐
  • Vriendelijke klantenservice⭐
  • Snelle bezorging⭐
honing kopen

Pure Honey is verkozen tot één van de 101 beste bedrijven en Startup's van Nederland!
Klik op de afbeelding en lees meer!

rauwe honing

RAUWE HONING

Rauwe honing uit natuurgebied 

Veel van onze bijenkorven bevinden zich in een natuurlijk Natura 2000 gebied en is volledig beschermd tegen industrie, kunstmatige infrastructuur, vervuiling en geluidsoverlast. Deze bijenkorven staan vaak 100m van de lokale bossen. Hierdoor kunnen jullie onze rauwe honing kopen , uniek in smaak en met geweldige voedingswaarden. Pure Honey honing smaakt hierdoor zo lekker en natuurlijk. 

Honing uit Natura 2000

Echte rauwe honing - wat is dit precies?

De meeste honing die in winkels verkrijgbaar is wordt gemengd met honing van andere landen die niet bij de EU horen. Heel vaak is het gemengd met minder kwalitatief  honing. Kwaliteit van gemengde honing kan dus lager zijn dan puur en niet gemengd honing van de imker. PureHoney is niet gemengd en komt uit een erkende imkerij.  Daardoor is onze heerlijke honing gezond en heel erg lekker. Bij Pure Honey kan je eenvoudig en snel rauwe honing kopen.

Echte rauwe honing

Alleen echte en koudgeslingerde honing kristalliseert

Elke koudgeslingerde honing  kristalliseert en verandert zijn toestand van vloeibaar naar vast, het is een natuurlijk proces in echte honing, maar alleen een hoge kwaliteit honing vertoont dit proces. Kristallisatie kan tot enkele maanden na het echte honing slingeren duren. Alle koudgeslingerde honing soorten kristalliseren anders, lindehoning kristalliseert sneller dan acaciahoning. Natuurlijke honing die meer glucose dan fructose bevat kristalliseert sneller. Wij verhitten en mengen onze bijenhoning niet zodat hij zijn waarde niet verliest en 100% natuurlijk blijft. 

Honing kristallisatie

Ongefilterde honing

De meeste honing is verkrijgbaar in winkels of supermarkten en ondergaat vele processen, waaronder ultrafiltratie. Ultrafiltratie is een proces dat zeer waardevolle stoffen zoals eiwitten, pollen en veel vitamines verwijdert. Daarom heeft honing in supermarkten een uniforme structuur. De structuur van onze  'echte honing' is puur en naturel. Naast onbewerkte puur honing van de imker bieden wij ook natuurlijke cosmetica met honing.

Raathoning

Beperkte hoeveelheid natuurlijke honing van de imker

Onze honing zoals bijvoorbeeld bloemenhoning wordt op een volledig natuurlijke manier gemaakt. Elk jaar bieden wij verschillende soorten echte honing aan, maar de hoeveelheid is voornamelijk afhankelijk van het weer. Wij zijn geen fabriek , daarom is de hoeveelheid van natuurlijke honing die wij hebben elk jaar anders. Wij garanderen niet dat  we 12 maanden per jaar onze heerlijke honing kunnen aanbieden. Wij hebben elk jaar een beperkte hoeveelheid. PureHoney is niet alleen webwinkel met natuurlijke honing van de imker, maar ook kennisbank over koudgeslingerde honing en recepten met honing.

Honing van de imker

Rauwe honing of gewone honing?

Honing van de imker is onbewerkt en onverhit. Overigens wordt honing voor deze geconsumeerd wordt, sowieso niet verhit. Of de honing nu rauw is of niet, pure honing kan niet bederven. Dat heeft er alles mee te maken dat honing rijk is aan suiker en nauwelijks water bevat. In deze omstandigheden kunnen schimmels zich niet ontwikkelen. Toch moet je niet met een vuil mes in de honingpot, want boter of restjes brood kunnen wel schimmelen. Als deze restjes gaan schimmelen, ben je alsnog genoodzaakt de honingpot weg te gooien. Je wordt daarom geadviseerd de honing in een lucht- en lichtdichte pot te bewaren, het liefst op kamertemperatuur. Een versuikerde pot maak je weer vloeibaar door deze te verwarmen.

Bijenkast met honing

Honing uit Portugal

De bijzondere smaak van echte honing

Na het eten van echte honing, kunnen wij een delicate branderigheid voelen. Echte honing bevat de aroma's van bloemstuifmeel en veel waardevolle stoffen zoals koolhydraten, eiwitten, organische zuren en een verzameling vitamines. De smaak en "scherpte" van echte honing komt van het stuifmeel van de bloemen die worden verzameld, het verschil kan worden gevoeld zonder zelfs een specialist te zijn. Onze onbewerkte honing smaakt net als echte honing zou moeten smaken.

Naaldbomenhoning

Hoe bewaar je echte honing?

In vergelijken met heel veel andere voedingsmiddellen kan 'echte honing' met juiste omstandigheden zoals temperatuur of luchtvochtigheid jaren zonder kwaliteitverlies worden bewaard.  Eigenlijk puur honing heeft geen bruikbaarheiddatum nodig.  De beste omstandigheden om honing te bewaren zijn onverwarmde ruimte's  in een temperatuur tot 18 graden. 

Rauwe honing lekker

Heerlijke puur honing

Echte honing is niet alleen lekker en gezond

Zoals al in onze website is opgemerkt, is raathoning door zijn unieke samenstelling voedingsmiddel en geneesmiddel tegelijk. echte honing levert aan onze licham heel veel waardevolle en makkelijk verteerbare soorten suiker en waardevolle vitale stoffen.  Er zijn geen bezwaren tegen het dagelijks gebruik van natuurlijke en PUUR honing. Bij een gezonde, hoogwaardige voeding kunnen wij honing in plaats van witte suiker gebruiken.

Rauwe honing gezond

Top kwaliteit raathoning

Onbewertke honing is goed voor je weerstand

Om weerstandsvermogen te verbeteren is regelmatige consumtpie van honing altijd een goed idee.  Tijdens verkoudheid is vaak honing met warme water (maximaal 40 graden) met gember en citroen gebruikt. Onbewerkte honing is natuurproduct en bevat veel vitamines en microelementen die nodig zijn om onze lichaam in goede vorm te houden.  Honing heeft een unieke samenstelling. Honing kan goed gebruikt worden als een versterkend product door kinderen, ouderen, zwakkeren en zieken.  

In onze winkel is mogelijk om verschillende soorten echte honing kopen:

Rauwe honing tappen

Heerlijke honing van onze imkerij

Onze imkers weten praktisch alles van de bijenteelt dankzij het feit dat onze imkers er al generaties mee te maken hebben. We zorgen ervoor dat onze bijenstal constant groeit en zo modern als mogelijk is. Hierdoor krijgen we rauwe honing van de imker, bevat geen kunstmatige toevoegingen of kleurstoffen. Onze bijenkorven vinden vaak plaats in de buurt van natuurlijke Natura 2000 omstandigheden waar geen industrie bestaat. Daardoor verkrijgen wij heel veel heerlijke en natuurlijke soorten honing. Ben jij honingliefhebber? Bezoek dan onze webshop en geniet van de natuurlijke honing en honingproducten. Daarnaast bieden wij ook natuurlijke bijenwaskaarsen.

Imkerij uit Polen

Honing uit de raat halen

Voor de honing uit de raat gehaald kan worden, moet eerst de waslaag van de cel verwijderd worden. Dit gebeurt aan de hand van een speciale ontzegelvork of met een machine. Daarna worden de raten in een centrifuge geslingerd. De centrifugale kracht zorgt ervoor dat de honing vrijkomt. Door de honing tot slot te zeven, is de imker ervan verzekerd dat er geen bijenwas meer in het product zit. Het restant is pure honing rechtstreeks afkomstig van de honingbij. In totaal zijn er ruim 30 soorten honing. Smaken genoeg dus. Het aanbod honing verschilt per regio en per seizoen. Welke honing verkrijgbaar is, is afhankelijk van de planten die in bloei staan en waar de planten groeien. Sommige honingsoorten kunnen het hele jaar door worden gemaakt (al kan de smaak per seizoen verschillen), terwijl andere honingen beperkt worden geoogst.

Raathoning

Honingraat

De lekkerste rauwe honing

Wat is nu eigenlijk de lekkerste honing? De experts kunnen zeggen wat ze willen, maar uiteindelijk komt het toch vooral neer op persoonlijke smaak. De lekkerste honing is een honing die met liefde wordt gemaakt door de bij en verwerkt door de imker. Een honing die duurzaam is en 100% natuurlijk. Echte honing is van hoge kwaliteit. Je moet er bij natuurproducten rekening mee houden dat niet twee potjes precies hetzelfde zijn. Zo kunnen twee potjes echte bloemenhoning net iets verschillend zijn van smaak. Ook kan er in een potje honing kristallisatie optreden. Dat is geen reden tot paniek: de honing kan altijd weer vloeibaar worden gemaakt in een pannetje met warm water (rond 40 graden). Nederlandse rauwe honing betekent een uniek natuurproduct in huis halen.

Rauwe honing met koffie

Honing kopen, maar welke dan kiezen?

Er zijn verrassend veel soorten echte honing, maar waarin zit nu precies het verschil? Dat bespreken we hieronder.

Sommige honingsoorten zijn vloeibaar, terwijl andere soorten vooral crème achtig zijn. sommige honingsoorten zijn pittig, terwijl anderen zacht zijn van smaak. Welke rauwe honing wilt u kopen?

Honing is een natuurproduct. Het is het beste de honing rechtstreeks van de imker te kopen, omdat de honing niet verhit wordt en de vitaminen en mineralen bewaard blijven. Echte honing is honing van de imkerij. 

Honing kopen

Natuurlijke sap met honing

Tags:

#gezonde honing #koud geslingerde #imkerhoning #rauwe honing #eerlijke honing #echte honing #creme honing #vloeibare honing #bijen honing #gezonde #honing kopen #rauwe honing kopen  #honingproeven #natuurlijke honing #honing van de imker