• GRATIS cadeau bij elke bestelling!
  • Groot assortiment
  • Top kwaliteit rauwe honing
  • Vriendelijke klantenservice
  • Snelle bezorging
honing kopen

Rauwe honing

Rauwe honing uit natuurgebied 

Onze imkerijen bevinden zich in een natuurlijk Natura 2000 gebied en is volledig beschermd tegen industrie, kunstmatige infrastructuur, vervuiling en geluidsoverlast. Deze bijenkorven staan maximaal 100 m van de lokale bossen. Hierdoor kunnen jullie onze rauwe honing kopen , uniek in smaak en met geweldige voedingswaarden. PureHoney honing smaakt hierdoor zo lekker en natuurlijk. 

Honing uit Natura 2000

Rauwe honing - wat is dit precies?

De meeste honing die in winkels verkrijgbaar is wordt gemengd met honing van andere landen die niet bij de EU horen. Heel vaak is het gemengd met minder kwalitatief  honing. Kwaliteit van gemengde honing kan dus lager zijn dan puur en niet gemengd honing van de imker. PureHoney is niet gemengd en komt uit een erkende imkerij.  Daardoor is onze heerlijke rauwe honing gezond en heel erg lekker. Bij Pure Honey kan je eenvoudig en snel rauwe honing kopen.

Echte rauwe honing

Alleen echte en koudgeslingerde honing kristalliseert

Elke koudgeslingerde honing  kristalliseert en verandert zijn toestand van vloeibaar naar vast, het is een natuurlijk proces in echte honing, maar alleen een hoge kwaliteit rauwe honing vertoont dit proces. Kristallisatie kan tot enkele maanden na het echte honing slingeren duren. Alle koudgeslingerde honing soorten kristalliseren anders, lindehoning kristalliseert sneller dan acaciahoning. Natuurlijke honing die meer glucose dan fructose bevat kristalliseert sneller. Wij verhitten en mengen onze bijenhoning niet zodat hij zijn waarde niet verliest en 100% natuurlijk blijft. 

Honing kristallisatie

Ongefilterde rauwe honing

De meeste honing is verkrijgbaar in winkels of supermarkten en ondergaat vele processen, waaronder ultrafiltratie. Ultrafiltratie is een proces dat zeer waardevolle stoffen zoals eiwitten, pollen en veel vitamines verwijdert. Daarom heeft honing in supermarkten een uniforme structuur. De structuur van onze  'rauwe honing' is puur en naturel. Naast onbewerkte puur honing van de imker bieden wij ook natuurlijke cosmetica met honing.

Rauwe raathoning

Beperkte hoeveelheid natuurlijke honing van de imker

Onze honing zoals bijvoorbeeld bloemenhoning wordt op een volledig natuurlijke manier gemaakt. Elk jaar bieden wij verschillende soorten echte honing aan, maar de hoeveelheid is voornamelijk afhankelijk van het weer. Wij zijn geen fabriek , daarom is de hoeveelheid van natuurlijke honing die wij hebben elk jaar anders. Wij garanderen niet dat  we 12 maanden per jaar onze rauwe honing kunnen aanbieden. Wij hebben elk jaar een beperkte hoeveelheid. PureHoney is niet alleen webwinkel met natuurlijke honing van de imker, maar ook kennisbank over koudgeslingerde honing en recepten met rauwe honing.

Honing van de imker

De bijzondere smaak van echte honing

Na het eten van echte honing, kunnen wij een delicate branderigheid voelen. Echte honing bevat de aroma's van bloemstuifmeel en veel waardevolle stoffen zoals koolhydraten, eiwitten, organische zuren en een verzameling vitamines. De smaak en "scherpte" van echte honing komt van het stuifmeel van de bloemen die worden verzameld, het verschil kan worden gevoeld zonder zelfs een specialist te zijn. Onze onbewerkte honing smaakt net als echte honing zou moeten smaken.

Rauwe Naaldbomenhoning

Hoe bewaar je rauwe honing?

In vergelijken met heel veel andere voedingsmiddellen kan 'rauwe honing' met juiste omstandigheden zoals temperatuur of luchtvochtigheid jaren zonder kwaliteitverlies worden bewaard.  Eigenlijk puur honing heeft geen bruikbaarheiddatum nodig.  De beste omstandigheden om honing te bewaren zijn onverwarmde ruimte's  in een temperatuur tot 18 graden. 

Rauwe honing lekker

Heerlijke puur honing

Rauwe honing is niet alleen lekker en gezond

Zoals al in onze website is opgemerkt, is raathoning door zijn unieke samenstelling voedingsmiddel en geneesmiddel tegelijk. Rauwe honing levert aan onze licham heel veel waardevolle en makkelijk verteerbare soorten suiker en waardevolle vitale stoffen.  Er zijn geen bezwaren tegen het dagelijks gebruik van natuurlijke en rauwe honing. Bij een gezonde, hoogwaardige voeding kunnen wij honing in plaats van witte suiker gebruiken.

Rauwe honing gezond

Top kwaliteit raathoning

Rauwe en onbewertke honing is goed voor je weerstand

Om weerstandsvermogen te verbeteren is regelmatige consumtpie van honing altijd een goed idee.  Tijdens verkoudheid is vaak honing met warme water (maximaal 40 graden) met gember en citroen gebruikt. Onbewerkte rauwe honing is natuurproduct en bevat veel vitamines en microelementen die nodig zijn om onze lichaam in goede vorm te houden.  Honing heeft een unieke samenstelling. Rauwe honing kan goed gebruikt worden als een versterkend product door kinderen, ouderen, zwakkeren en zieken.  

In onze winkel is mogelijk om verschillende soorten echte honing kopen:

Rauwe honing tappen

Heerlijke rauwe honing van onze imkerij

Onze imkers weten praktisch alles van de bijenteelt dankzij het feit dat onze imkers er al generaties mee te maken hebben. We zorgen ervoor dat onze bijenstal constant groeit en zo modern als mogelijk is. Hierdoor krijgen we rauwe honing van de imker, bevat geen kunstmatige toevoegingen of kleurstoffen. Onze bijenkorven vinden plaats in natuurlijke Natura 2000 omstandigheden waar geen industrie bestaat. Daardoor verkrijgen wij heel veel heerlijke en natuurlijke rauwe soorten honing. Ben jij honingliefhebber? Bezoek dan onze webshop en geniet van de natuurlijke honing en honingproducten. Daarnaast bieden wij ook natuurlijke bijenwaskaarsen.

De lekkerste rauwe honing

Wat is nu eigenlijk de lekkerste rauwe honing? De experts kunnen zeggen wat ze willen, maar uiteindelijk komt het toch vooral neer op persoonlijke smaak. De lekkerste honing is een honing die met liefde wordt gemaakt door de bij en verwerkt door de imker. Een honing die duurzaam is en 100% natuurlijk. Rauwe honing is van hoge kwaliteit. Je moet er bij natuurproducten rekening mee houden dat niet twee potjes precies hetzelfde zijn. Zo kunnen twee potjes echte rauwe bloemenhoning net iets verschillend zijn van smaak. Ook kan er in een potje honing kristallisatie optreden. Dat is geen reden tot paniek: de honing kan altijd weer vloeibaar worden gemaakt in een pannetje met warm water (rond 40 graden). Nederlandse honing kopen betekent een uniek natuurproduct in huis halen.

Tags:

#gezonde honing #koud geslingerde #imkerhoning #rauwe honing #eerlijke honing #echte honing #creme honing #vloeibare honing #bijen honing #gezonde #honing kopen #rauwe honing kopen  #honingproeven #natuurlijke honing #honing van de imker