• GRATIS cadeau bij elke bestelling!⭐
  • Groot assortiment⭐
  • Top kwaliteit rauwe honing⭐
  • Vriendelijke klantenservice⭐
  • Snelle bezorging⭐
rauwe honing kopen

Arbutus honing

Webwinkel Keurmerk

ARBUTUS HONING KOPEN

Afkomstig van het ongerepte Portugese platteland, is supervers van de oogst van dit jaar. 

Arbutus honing bevat Homogentiszuur, een krachtig fenolische zuur. De antioxidante en antibacteriële kwaliteiten van deze honing zijn werkelijk uitzonderlijk en het behoort tot de meest antibacteriële honing in de wereld. Studies suggereren dat dit mogelijk de meest antioxidantrijke honing verkrijgbaar is, meer nog dan Boekweit- of Kastanjehoning. De enige andere honing met een gelijkwaardig antibacteriële waarde is onze rauwe Carob honing.

We hebben over enige bewijzen gehoord die suggereren dat deze honing geen pieken in het bloedsuikergehalte veroorzaakt en veelal door diabetici wordt gebruikt. (Dit is overigens geen medisch advies – raadpleeg een dokter als u diabeticus bent). Het is ook bekend als gunstig voor de longconditie.

Arbutus honing is zeer zeldzaam en wordt slechts in geringe hoeveelheden gemaakt en ook niet ieder jaar. Daarom betrekken wij onze rauwe honing van vier verschillende bronnen, die elk nogal verschillend van karakter zijn. Dus de honing die u koopt, zal door de tijd in smaak en struktuur verschillen, afhankelijk van de bron waar het vandaan kwam. Sommige zijn zeer bitter en andere zijn zoeter van smaak met een klein percentage Portugese heide. Ze zijn allemaal geweldig en heilzaam.

Onze huidige partij Arbutus rauwe honing is supervers van de oogst van dit jaar; een klassieke bittere honing. Dit is pure, hoogst actieve honing met onvoorstelbare antibacteriële eigenschappen. Net als een uiterst actieve Manukahoning, maar dan zonder het bijbehorende prijskaartje.

De bijen verzamelen nectar van de Arbutusboom, een groenblijvende boom die vele medicinale eigenschappen bezit en bloeit in de winter. Het is heel gezond om elke dag rauwe honing te gebruiken.

Wil jij arbutus honing kopen? 
Bestel direct in onze WEBSHOP!

Volg ons op Facebook and Instagram!