Verse koolzaadhoning 2020 weer verkrijgbaar!

Gepubliceerd op 15 juni 2020 om 08:52


Afkomstig van het ongerepte poolse gebergte natuurgebied in de buurt van het Swietokrzyskie  National Park, is supervers van de oogst van dit jaar.

Dit is een hele populaire honing in Nederland. Het wordt gekenmerkt door een specifieke lichte kleur. In zijn vloeibare vorm heeft het een strokleur. In de gekristalliseerde vorm is het echter een romige of lichtgele kleur. Deze rauwe honing wordt begin april en mei als een van de eerste soorten verkregen.

Koolzaadhoning wordt ook gekenmerkt door het feit dat het heel snel kristalliseert. De belangrijkste reden hiervoor is een hoog glucosegehalte en een lage luchtvochtigheid. De smaak is zeer mild met een lichte bitterheid.Vanwege het hoge gehalte aan glucose wordt het aanbevolen voor mensen die lijden aan hart-en vaatziekten, cardiovasculaire en coronaire schepen. In deze honing zit ijzer, kalium, magnesium, fenolzuren en flavonoïde, deze zorgen voor de versterking van de hartspier.

Bovendien kan het een wondhelend effect hebben en kan het beschermend werken tegen infecties. Koolzaadhoning wordt aanbevolen bij vermoedheid en tijdens langdurig lichamelijk en geestelijk werk. Koolzaadhoning kan hoest verlichten en heeft ontgiftingseigenschappen.