Mag je honing in het vliegtuig meenemen?

Gepubliceerd op 6 september 2023 om 20:45

Wanneer je op het punt staat om een vliegreis te maken, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet in je handbagage mag meenemen. Eén veelvoorkomende vraag is of je honing in het vliegtuig mag meenemen. In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden en je informeren over de regels en richtlijnen met betrekking tot het meenemen van honing aan boord van een vliegtuig.

Mag je honing in vliegtuig?

Inhoudsopgave:

 1. Mag je dierlijke producten of etenswaren mee aan board?

 2. Mag je honing meenemen in het vliegtuig?

 3. Waarom zijn er beperkingen voor honing in de handbagage?

 4. Hoe moet je honing verpakken voor je vliegreis?

 5. Welke levensmiddelen en vloeistoffen mag je niet meenemen naar Nederland?

 6. Conclusie.

Mag je dierlijke producten of etenswaren mee aan board?

Bij het aan boord nemen van dierlijke producten of etenswaren, zoals zuivel of poedermelk, gelden er verschillende regels binnen en buiten de EU. Binnen de EU mogen deze producten over het algemeen mee aan board, met uitzondering van vloeistoffen die in grotere hoeveelheden dan toegestaan in de handbagage mee worden genomen.

Poedermelk voor zuigelingen mag maximaal in kleine hoeveelheden meegenomen worden. In landen buiten de EU, zoals Andorra, IJsland, Liechtenstein en San Marino, gelden strengere regels.

Hier is vaak een certificaat nodig om dierlijke producten in te voeren en zijn officiële controles gebruikelijk. Voor de exacte regels en beperkte hoeveelheden is het raadzaam om de website van de douane te raadplegen. Deze regels gelden om de consumptie staat van de producten te waarborgen. 

Mag je honing meenemen in het vliegtuig?

Ja, het is toegestaan om rauwe honing te vervoeren in het vliegtuig. Honing wordt gerekend tot de vloeistoffen en is daarom onderworpen aan de vloeistofregels voor handbagage.

Zowel de Transportation Security Administration (TSA) als de Europese luchtvaartautoriteiten geven aan dat het toegestaan is om tot 100 milliliter honing per container mee te nemen in je handbagage.

Deze containers moeten worden opgeborgen in een duidelijk zichtbare, hersluitbare plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter, samen met andere vloeistoffen, gels, en aerosolen.

Waarom zijn er beperkingen voor honing in de handbagage?

De restricties op het meenemen van vloeistoffen in je handbagage zijn opgelegd om de veiligheid binnen vliegtuigen te garanderen. Hoewel honing op zichzelf niet als een direct gevaar wordt gezien, kunnen vloeistoffen in grote hoeveelheden wel voor onrechtmatige doeleinden worden aangewend. Daardoor zijn alle vloeistoffen, waaronder ook honing, onderhevig aan deze restricties.

Hoe moet je honing verpakken voor je vliegreis?

 1. Koop een kleine, hersluitbare plastic fles of potje van maximaal 100 milliliter.
 2. Giet de honing in het flesje of potje.
 3. Zorg ervoor dat het flesje of potje goed sluit en niet lekt.
 4. Plaats het flesje of potje in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak met een maximale capaciteit van 1 liter.
 5. Zorg ervoor dat de plastic zak goed sluit.

Welke levensmiddelen en vloeistoffen mag je niet meenemen naar Nederland?

Als je naar Nederland reist, moet je rekening houden met de regels voor het meenemen van levensmiddelen en vloeistoffen. Deze regels kunnen bijzonder streng zijn, vooral als je buiten de Europese Unie reist. Een algemene regel is dat je maximaal 1 liter aan vloeistoffen mag meenemen aan boord in je handbagage.

Er zijn echter enkele uitzonderingen. Zo mag je zuigelingenvoeding en speciale voeding voor medisch gebruik in sommige gevallen meenemen. Voor specifieke voorschriften over het meenemen van levenswaren en vloeistoffen geldt dat het raadzaam is om de website van de Europese Unie te raadplegen.

Bovendien kunnen er extra controles worden uitgevoerd door veterinaire deskundigen om de naleving van deze regels te verifiëren. 

Conclusie

De restricties op vloeistoffen in handbagage zijn ingesteld om de veiligheid op vliegtuigen te garanderen. Hoewel honing op zich niet per se een veiligheidsrisico is, kunnen vloeistoffen in grote volumes voor onwettige doeleinden ingezet worden. Vandaar dat alle vloeistoffen, waaronder honing, onderhevig zijn aan deze restricties.

Bestel echte honing direct

Extra informatie

Dit blogartikel dient uitsluitend ter informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies of medicatie. Raadpleeg een specialist voordat je de adviezen op deze website toepast.

Lees ook andere artikelen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.