Gratis verzending vanaf €69,99, Natuurlijke producten, WebwinkelKeur

Imkerij Amsterdam

Stap binnen in de boeiende wereld van de bijenteelt in Amsterdam, waar de natuur en bijen een bijzondere symbiose vormen. Ervaar de toewijding aan honingproductie en imkerij in deze levendige stad. Ontdek ons assortiment aan honingvariaties. Bekijk onze verschillende honingproducten.

Webwinkel Keurmerk

Ontdek de zoetheid van lokale honing

Imkers in Amsterdam zijn gepassioneerd over het vervaardigen van voortreffelijke honing. Of het nu gaat om biologische of rauwe honing, de producten weerspiegelen de rijke diversiteit van de lokale flora. Bij plaatselijke imkerijen staat duurzaamheid centraal, en ze bieden honing aan die direct afkomstig is van de bijenkasten.

Imkerij in Amsterdam - Pure Honey

De rol van bijen in de Amsterdamse biodiversiteit

Bijen spelen een cruciale rol in het behouden van de biodiversiteit in Amsterdam. Van het Westerpark tot de botanische tuinen, bijenvolken helpen bij de bestuiving en zorgen voor de groei van bloemen en planten. Amsterdamse imkers werken samen met lokale tuinders en bieden educatieve workshops aan om het bewustzijn over bijen en hun belang voor onze omgeving te vergroten.

Van voorjaar tot herfst: Het leven van een Amsterdamse imker

Het leven van een Amsterdamse imker is cyclisch en varieert met de seizoenen. In het voorjaar beginnen de bijenvolken te zwermen en is de productie van honing in volle gang. Imkers zijn dan druk met het oogsten van honing en het verzorgen van de honingbijen. In de herfst bereiden ze de bijenkasten voor op de koudere maanden, een periode waarin de bijen zich terugtrekken en de imkers plannen maken voor het volgende jaar.

Hoe smaakt onze honing direct van bijenvolken?

Onze honing, zorgvuldig geoogst, belichaamt de essentie van pure, biologische zoetheid, direct afkomstig van de raten in de bijenkorf. Elke pot is een symfonie van smaken, verrijkt met enzymen, en mineralen, die onze bijen verzamelen uit de bloeiende flora. Elk jaar, van het vroege voorjaar tot laat in de herfst, werken onze bijenvolken onvermoeibaar, omzetten nectar in de lekkerste honing, verpakt in onze kenmerkende potjes. 

Honing, propolis en bijenpollen: Natuurlijke rijkdommen uit Amsterdam

In 2023 is de waardering voor natuurlijke producten zoals honing, propolis en bijenpollen in Amsterdam merkbaar toegenomen. Deze waardevolle geschenken van de honingbij verrijken ons voedsel, zoals thee, met heilzame enzymen. Lokale imkers, verenigd door hun passie voor de bijenteelt, koesteren de bloei van de regio en bieden dit pure en handige assortiment te koop aan. Ervaar de pure en authentieke smaak van Amsterdam, die de harmonie tussen mens en natuur weerspiegelt.

Bestel onze natuurzuiver honing gemaakt in imkerij met liefde

Imkerij Amsterdam biedt een zoete kijk op de relatie tussen bijen, honing en de lokale flora. De passie van Amsterdamse imkers voor hun vak en hun bijdrage aan de biodiversiteit van de stad zijn essentieel voor het behoud van onze natuurlijke omgeving. Of je nu geïnteresseerd bent in rauwe honing, meer wilt leren over bijenhouden, of gewoon de natuurlijke schoonheid van Amsterdam wilt ervaren door de ogen van een imker, er is altijd iets nieuws te ontdekken in de wereld van imkerij in Amsterdam.