Slapen met honing op gezicht voor een stralende huid

Gepubliceerd op 15 november 2023 om 17:28

In onze zoektocht naar natuurlijke schoonheidsgeheimen hebben we een geweldige ontdekking gedaan: slapen met pure honing op je gezicht! Dit oude schoonheidsritueel is niet alleen heerlijk, maar het kan ook wonderen doen voor je huid. In dit artikel zullen we alles onthullen over de voordelen van slapen met honing op je gezicht en hoe je dit ritueel kunt integreren in je dagelijkse schoonheidsroutine.

Inhoudsopgave

 1. Waarom slapen met honing op gezicht?

 2. Hoe slaap je met honing op je gezicht?

 3. Conclusie

Waarom slapen met honing op je gezicht?

 

Natuurlijke hydratatie

Honing staat bekend om zijn natuurlijke hydraterende eigenschappen. Het bevat vochtinbrengende suikers en antioxidanten die de huid diep voeden. Wanneer je met een dun laagje honing op je gezicht slaapt, helpt het je huid om vocht vast te houden en uitdroging te voorkomen. Dit is vooral nuttig voor mensen met een droge of gevoelige huid.

 

Huidverjonging

Honing bevat natuurlijke zuren en enzymen die de huid zachtjes exfoliëren, dode huidcellen verwijderen en de celvernieuwing bevorderen. Hierdoor krijg je een stralende, jeugdige huid. Bovendien bevat honing antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, wat kan bijdragen aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

 

Behandeling van huidproblemen

Slapen met honing op je gezicht kan ook effectief zijn bij de behandeling van bepaalde huidproblemen, zoals acne en ontstekingen. De ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van honing kunnen helpen bij het kalmeren van de huid en het verminderen van roodheid en irritatie. Er zijn veel onderzoeken die ook bevestigen dat honing helpt tegen puistjes.

Hoe slaap je met honing op je gezicht?

 

Het proces is eenvoudig:

 1. Reinig je gezicht grondig om eventuele make-up en vuil te verwijderen.
 2. Breng een dunne laag pure, onbewerkte honing aan op je gezicht. Zorg ervoor dat je de honing gelijkmatig verdeelt.
 3. Laat de honing gedureg de nacht op je gezicht zitten.
 4. 's Ochtends kun je je gezicht met warm water spoelen en je normale huidverzorgingsroutine volgen.

 

Tips en voorzorgsmaatregelen

 • Gebruik altijd pure, onbewerkte honing van hoge kwaliteit voor de beste resultaten.
 • Als je allergisch bent voor bijenproducten, is het belangrijk om een patchtest uit te voeren voordat je honing op je gezicht aanbrengt.
 • Overmatig gebruik van honing kan leiden tot een plakkerig gevoel op de huid, dus gebruik het met mate.

Conclusie

 

Een gezichtscreme met een eetlepel honing kan wonderen doen voor de droge huid. Door de honing te mengen met andere natuurlijke ingrediënten, zoals een zachte scrub, kun je onzuiverheden effectief verwijderen.

Slapen met honing op je gezicht is een eeuwenoud schoonheidsgeheim dat nu eindelijk de aandacht krijgt die het verdient. Met zijn natuurlijke hydratatie, huidverjongende eigenschappen en vermogen om huidproblemen te behandelen, is honing een waardevolle toevoeging aan je schoonheidsroutine. Probeer dit ritueel en geniet van een stralende, gezonde huid terwijl je de concurrentie achter je laat.

Bestel pure honing direct


Wetenschappelijk bronnen

 1. Bee Products in Dermatology and Skin Care (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32012913/)
 2. Potential of honey in the treatment of wounds and burns (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11702616/)
 3. Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of Cosmetic Dermatology, 12(4), 306-313.

 

Extra informatie

Dit blogartikel dient uitsluitend ter informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies of medicatie. Raadpleeg een specialist voordat je de adviezen op deze website toepast.

 

Lees ook andere artikelen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.