De magie van honing met kaneel: voordelen, toepassingen en meer!

Gepubliceerd op 7 juli 2023 om 07:50

De Magie van Honing Kaneel is een fascinerend onderwerp waarbij de vele voordelen en toepassingen van de combinatie van rauwe honing en kaneel worden onderzocht. Rauwe honing staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, terwijl ceylon kaneel, het beste en puurste type kaneel, wordt geprezen om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende werking. Ontdek de vele toepassingen en voedingswaarde van deze natuurlijke, heilzame combinatie en ervaar zelf de magie van honing en kaneel!

Honing met kaneel

Inhoudsopgave:

 1. De kracht van kaneel: is kaneel gezond?

 2. Wat kaneel kan genezen? Voordelen van kaneel.

 3. Kan je elke dag kaneel eten?

 4. Wat doet kaneel en honing met je lichaam?

 5. Is honing met kaneel goed voor je huid?

 6. Hoe gezond is kaneel met honing?

 7. Hoeveel honing mag je op een dag?

 8. Combinatie van honing en kaneel: is deze wondermiddel ook een geneesmiddel?

De kracht van kaneel: is kaneel gezond?

De kracht van kaneel zit hem in de veelzijdigheid en de gezondheidsvoordelen die het biedt. Kaneel is erg gezond, omdat het rijk is aan vitamines en voedingsstoffen. Dit specerij kan worden beschouwd als een wondermiddel, aangezien het zowel honing als kaneel bevat, wat een perfecte combinatie vormt voor onze gezondheid. Kaneel bevat veel verschillende essentiële bestanddelen die ons lichaam nodig heeft voor een goede werking.

Met slechts één theelepel kaneel per dag, kun je al profiteren van de vele voordelen van kaneel.
De antibiotische werking van kaneel is één van de belangrijkste redenen waarom kaneel gezond is. Het helpt namelijk bij het bestrijden van bacteriën en het voorkomen van infecties. Het is belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen echte kaneel en de meer gangbare, goedkopere variant.

Echte kaneel is afkomstig van de cinnamomum verum boom, terwijl de goedkopere variant van de cinnamomum cassia boom komt. Het is raadzaam om te kiezen voor echte kaneel, omdat deze meer gezondheidsvoordelen biedt en een intensere smaak heeft.
In het kort biedt kaneel diverse gezondheidsvoordelen, zoals de bestrijding van bacteriën en het bevorderen van onze algemene gezondheid door het toevoegen van een klein beetje kaneel aan onze dagelijkse voeding.

Wat kaneel kan genezen? Voordelen van kaneel

Het is interessant dat kaneel heeft diverse heilzame werkingen op ons lichaam, die bijdragen aan de genezing van verschillende aandoeningen. Allereerst kaneel kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, waardoor schommelingen van je bloedsuiker verminderd worden. Dit is vooral gunstig voor mensen met diabetes. Daarnaast is kaneel ook effectief in de bestrijding van huidproblemen zoals puistjes, dankzij de B2 en B6 vitaminen die het bevat. Deze vitaminen ondersteunen een gezonde huid en stoelgang.

Kaneel heeft ook eigenschappen die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en zo hart- en vaatziekten tegengaan. Bovendien bevat het coumarine, een stof die helpt bij het verminderen van chronische ontstekingen zoals chronische artritis. Chronische ontstekingen zijn nauw verbonden met veroudering, dus kaneel kan ook helpen dit proces te vertragen.

Tot slot is het nuttig om te weten dat kaneel ook heilzaam kan zijn bij het behandelen van maagzweren. Dit komt doordat het de maagwand beschermt en helpt bij de genezing van deze vervelende aandoening. Al met al zijn er dus veel voordelen die kaneel biedt, en het is zeker de moeite waard om het aan je dieet toe te voegen of te overwegen als onderdeel van een natuurlijke behandeling.

Kan je elke dag kaneel eten?

Kaneel is een kruid dat bekend staat om zijn heerlijke aroma en zoete smaak, maar het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van ontstekingen. Hoewel kaneel dagelijks kan worden geconsumeerd, is het belangrijk om de inname te beperken tot ongeveer een halve tot één theelepel per dag.

Overmatige consumptie van kaneel, met name de goedkopere cassia-kaneel, kan leiden tot bijwerkingen zoals leverschade door de aanwezigheid van coumarine, een natuurlijke stof die in grotere hoeveelheden giftig kan zijn. Het is dus verstandig om het gebruik ervan in balans te houden.

Wat doet kaneel en honing met je lichaam?

Wanneer je regelmatig honing met kaneel eet, kan dit een positieve invloed hebben op je lichaam. Het is belangrijk om te kiezen voor natuurlijke honing, het liefst rechtstreeks van een imker, omdat deze vaak beter is dan de bewerkte honing die je in de supermarkt vindt. Natuurlijke honing is een goede bron van enzymen en is rijk aan mineralen, die een belangrijke rol spelen in het bevorderen van je algehele gezondheid.

Kaneel bevat daarnaast veel antioxidanten die je lichaam kunnen helpen beschermen tegen vrije radicalen. Uit onderzoek is ontdekt dat honing en kaneelpoeder, beide stoffen, effectief kunnen zijn bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Het is aan te raden om honing met ceylon kaneel te combineren, omdat dit type kaneel als het gezondste wordt beschouwd.

Door regelmatig honing met kaneel te consumeren, kun je dus bijdragen aan een gezond lichaam en profiteren van de vele voordelen die deze heerlijke combinatie te bieden heeft.

Is honing met kaneel goed voor je huid?

Honing en kaneel staan bekend om hun vele gezondheidsvoordelen en kunnen ook goed zijn voor de huid. Honing heeft antimicrobiële en hydraterende eigenschappen, waardoor het helpt bij het behandelen van acne en het voeden van een droge huid. Kaneel kan ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben, wat nuttig is voor het verminderen van roodheid en irritatie van de huid.

Door het combineren van deze twee ingrediënten, kan een natuurlijk masker worden gemaakt om de huid te verbeteren en de algehele teint en textuur te versterken. Echter, het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met allergieën en huidgevoeligheden.

Hoe gezond is honing met kaneel?

Kaneel met honing staat bekend als een krachtige combinatie voor de gezondheid en wordt vaak gebruikt als natuurlijke remedie tegen verschillende kwalen. Het is namelijk effectief gebleken tegen griep, eczeem, en schimmelaandoeningen. De honing, die rechtstreeks afkomstig is van de imkerij, staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van aandoeningen die door bacteriën worden veroorzaakt.

Kaneel kan een gunstig effect hebben op het cholesterolgehalte in het bloed, waardoor het de gezondheid van de aderen kan bevorderen. Gecombineerd met honing kan het de bloedsomloop verbeteren en gaan daardoor sneller de genezing van wonden.

Daarnaast kan kaneel helpen bij het verminderen van gasvorming, waardoor je last krijgt van buikkrampen en een opgeblazen gevoel. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat hoewel kaneel met honing gezondheidsvoordelen kan bieden, ze niet als vervanging dienen voor professioneel medisch advies en behandeling.

Bestel honing direct

Hoeveel honing mag je op een dag?

Het gebruik van honing kent vele voordelen voor de gezondheid, vooral als het afkomstig is van duurzame imkerij. Honing en kaneel versterken elkaars werking, dus een populaire combinatie is een eetlepel honing met ¼ lepel kaneelpoeder. Je kunt ook honing in een glas water mengen en drinken. Het is aan te raden om 's avonds een kop warm water met een theelepel honing te nemen voordat je gaat slapen. Over het algemeen kun je gerust een paar lepels honing en een theelepel kaneel per dag gebruiken, maar het is belangrijk om dit met mate te doen. 

Combinatie van honing met kaneel: is deze wondermiddel ook een geneesmiddel?

Honing met kaneel is geen geneesmiddel. De combinatie van honing en kaneel is al eeuwenlang bekend om zijn voordelen voor de gezondheid. Onderzoeken die suggereren dat honing en kaneel elkaars werking ondersteunen, hebben geleid tot een groeiende populariteit van het zogenaamde 'honing-kaneel wondermiddel'.

Hoewel het geen geneesmiddel is, kan het helpen bij het verlagen van cholesterolwaarden, het bevorderen van de vertering en het bestrijden van infecties die door bacteriën of virussen veroorzaakt worden. Deze positieve effecten kunnen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van magnesium en zink in honing en kaneel, die bijdragen aan hun warme smaak en gezondheidsvoordelen.

Extra informatie:

Dit blogartikel dient uitsluitend ter informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies of medicatie. Raadpleeg een specialist voordat je de adviezen op deze website toepast.

Wetenschappelijk bronnen

 1. Aziz, Z., & Nisar, M. F. (2017). Cinnamon and Honey: A Review of Their Benefits to Cardiovascular Health. Current nutrition reports, 6(4), 197-205.

 2. Sahib, N. G. M., & Anwar, F. (2011). Cinnamon (Cinnamomum) species as a potential source of antioxidants. Journal of the Science of Food and Agriculture, 91(12), 2139-2146.

 3. Subash Babu, P., Prabuseenivasan, S., & Ignacimuthu, S. (2007). Cinnamaldehyde—a potential antidiabetic agent. Phytomedicine, 14(1), 15-22.

 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10005684/

Lees ook andere artikelen:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.