• GRATIS cadeau bij elke bestelling!⭐
  • Groot assortiment⭐
  • Top kwaliteit rauwe honing⭐
  • Vriendelijke klantenservice⭐
  • Snelle bezorging⭐
rauwe honing kopen

KOOLZAADHONING

Webwinkel Keurmerk

KOOLZAADHONING

Koolzaadhoning wordt door bijen aangemaakt uit nectar van de koolzaad bloemen , die in Europa op de Poolse vlaktes en massa bloeit. Wat koolzaadhoning onderscheidt, is het feit dat het extreem snel kristalliseert. Dit komt door het hoge glucosegehalte en de lage luchtvochtigheid. Het krijgt dan een vette, wit-crèmekleurige consistentie. De geur lijkt natuurlijk op de geur van koolzaadbloemen. Warmtebehandeling vermindert deze geur enigszins. Het is echter zo karakteristiek dat het zelfs na 2 jaar merkbaar is in drinkhoning. De smaak is mild, licht flauw, met een vleugje bitterheid. Dit is een hele populaire honing in Nederland. Het wordt gekenmerkt door een specifieke lichte kleur. In zijn vloeibare vorm heeft het een strokleur. In de gekristalliseerde vorm is het echter een romige of lichtgele kleur. Koolzaadhoning wordt begin april en mei als een van de eerste soorten verkregen.

KOOLZAADHONING KOPEN

Koolzaadhoning kopen doe jij eenvoudig en snel bij Pure Honey. De koolzaadhoning is leverbaar in verschillende hoeveelheden:
Koolzaadhoning  250g
Koolzaadhoning 450g
Koolzaadhoning 1000g
Koolzaadhoning kopen en snel thuis ontvangen? Bestel in onze WEBSHOP.

KOOLZAADHONING SMAAK

De smaak van koolzaadhoning is zeer mild met een lichte bitterheid. Koolzaadhoning wordt ook gekenmerkt door het feit dat het heel snel kristalliseert. De belangrijkste reden hiervoor is een hoog glucosegehalte en een lage luchtvochtigheid.  Vanwege het hoge gehalte aan glucose wordt het aanbevolen voor mensen die lijden aan hart-en vaatziekten, cardiovasculaire en coronaire schepen. In deze honing zit ijzer, kalium, magnesium, fenolzuren en flavonoïde, deze zorgen voor de versterking van de hartspier.

DE GEZONDE WERKING VAN KOOLZAADHONING

Bovendien kan het een wondhelend effect hebben en kan het beschermend werken tegen infecties. Bevat essentiële oliën, bitterstoffen, flavonoïden, bio-elementen, choline en coumarine. Het is rijk aan boor, dat wordt gebruikt om botweefsel en de goede werking van de milt en de schildklier op te bouwen. Het bevat vitamine B, K, C en nicotinezuur. Het wordt gekenmerkt door een vrij laag gehalte aan minerale verbindingen die snel door het menselijk lichaam worden opgenomen. Het heeft ijzer, dat 63 procent biologische beschikbaarheid heeft van koolzaadhoning. Interessant is dat het een lagere antibioticumactiviteit vertoont dan andere honing en bestaat uit glucose (51%), fructose (47%) en andere suikers. Koolzaadhoning wordt aanbevolen bij vermoedheid en tijdens langdurig lichamelijk en geestelijk werk. Koolzaadhoning kan hoest verlichten en heeft ontgiftingseigenschappen. Het is heel gezond om elke dag rauwe honing te gebruiken.

Wil jij koolzaadhoning kopen
Bestel direct in onze WEBSHOP!

koolzaadhoning kopen

Koolzaadhoning kopen

Volg ons op Facebook and Instagram!