• GRATIS cadeau bij elke bestelling 🎁
  • Groot assortiment ✅
  • Top kwaliteit rauwe honing ⭐
  • Vriendelijke klantenservice ❤️
  • Snelle bezorging 🔥
echte honing kopen

Pure Honey is verkozen tot één van de 101 beste bedrijven en Startup's van Nederland!
Klik op de afbeelding en lees meer!

PROPOLIS

Propolis tinctuur

Doordat propolis goed oplost in ethylalcohol, kunnen we gemakkelijk geneeskrachtige tincturen en extracten maken. Je kunt ook thuis een propoliszalf bereiden. Om de tinctuur te bereiden, heb je 50 g gemalen propolis nodig, vrij van zichtbare onzuiverheden. Bovendien moet 250 ml gerectificeerde alcohol worden toegevoegd. Laat het 14 dagen op een donkere en koele plaats staan ​​en schud het 2-3 keer per dag. Scheid na 2 weken de donkerbruine vloeistof van het sediment door het mengsel door gaas of tissuepapier te filtreren. Het is de moeite waard eraan te denken dat de ontvangen tinctuur in een donkere glazen fles moet worden bewaard.

Propolis - wat is het en wat zijn de eigenschappen ervan?

Propolis, ook wel bijenpest genoemd, is een stroperige, harsachtige substantie met een bruingroene kleur. Het wordt gebruikt door bijen om alle interne delen van de korf te bedekken en de korf te repareren. Zo beschermen de bijen zich tegen bacteriën, infecties en schimmels. Het versterkt ook de constructie van de bijenkorf. Propolis wordt geproduceerd door bijen, voornamelijk uit harsachtige stoffen verzameld uit boomknoppen. Tot nu toe zijn ongeveer 300 stoffen in de propolis geïsoleerd. Dat zijn onder andere kalk, magnesium, ijzer, zink, kalium, talrijke aminozuren en vitamines (A, B1, B2 en B3). Propolis bevat een grote hoeveelheid flavonoïden, fenolverbindingen, terpenen en lipidenwasmiddelen. Het is bewezen dat bijenpest antibacteriële, ontstekingsremmende, antivirale, regenererende en zelfs verdovende eigenschappen heeft! 

Propolis als antibioticum

Propolis wordt wel het antibioticum van de 21e eeuw genoemd. Het is effectief in de strijd tegen infecties, hypertensie, aambeien, maagaandoeningen en erosies. Het kan je ook helpen om langer jong te blijven. Het kan de genezing van wonden versnellen en het is bekend uit de bewaarde historische archieven dat het al in het oude Egypte werd gebruikt. Het werd gebruikt om de immuniteit van het lichaam te versterken en toen de conserverende eigenschappen werden ontdekt, werd het ook gebruikt om lijken te cremeren. Het werd ook gebruikt door oude Egyptische vrouwen die het graag aan baden, crèmes en gezichtsmaskers toevoegden. Het vertraagde de vorming van de eerste rimpels en kalmeert en verzacht ook de huid.

Propolis in volkgeneeskunde

Propolis wordt al eeuwenlang in de volksgeneeskunde voor verschillende doeleinden gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om infecties te bestrijden, pijn te verlichten en het immuunsysteem te stimuleren. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van verkoudheid, keelpijn en hooikoorts.

Contra indicaties voor het gebruik van propolis

Over het gebruik van propolis moet altijd een arts worden geraadpleegd. Hoge concentraties harsachtige stoffen, essentiële oliën en was die onverteerbaar zijn, kunnen ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Deze omvatten diarree, braken, irritatie van het maagslijmvlies en verergering van leverziekte. Bovendien kan propolis bij mensen met hooikoorts en allergisch voor plantaardige ingrediënten allergie veroorzaken.

Propolis kopen - waar op te letten?

Wanneer je propolis wilt kopen, is het belangrijk om een ​​kwalitatief goed product te kiezen. Kijk bijvoorbeeld waar propolis vandaan komt en of het zonder gebruik van chemicaliën is verkregen. Ook is het verstandig om voor een maximale werkzaamheid een product te kiezen met een hoge concentratie propolis.

Propolis - Gezondheidsvoordelen

Propolis is rijk aan voedingsstoffen en werkzame stoffen die gunstig zijn voor de gezondheid. Het bevat bijvoorbeeld antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen en ontstekingsremmende stoffen die pijn verminderen en het immuunsysteem versterken. Bovendien is propolis ook effectief in het bestrijden van infecties en het verbeteren van de gezondheid van de keel, mond en luchtwegen.

Propolis kopen bij onze online winkel

In onze online winkel kunt u zonder enige twijfel over de herkomst propolis van hoge kwaliteit kopen. We bieden een uitgebreid assortiment propolis-producten, waaronder supplementen, tincturen en zalven, zodat je altijd iets vindt dat bij je past. Daarnaast kunt u gemakkelijk en vertrouwelijk bestellen op onze website.