• GRATIS honinglepel bij elke bestelling!
  • Groot assortiment
  • Top kwaliteit rauwe honing
  • Vriendelijke klantenservice
  • Snelle bezorging
echte honing kopen

Propolis

Propolis - natuurlijke medicijn?

Propolis, ook wel bijenpest genoemd, is een stroperige, harsachtige substantie met een bruingroene kleur. Het wordt gebruikt door bijen om alle interne delen van de korf te bedekken en de korf te repareren. Zo beschermen de bijen zich tegen bacteriën, infecties en schimmels. Het versterkt ook de constructie van de bijenkorf. Propolis wordt geproduceerd door bijen, voornamelijk uit harsachtige stoffen verzameld uit boomknoppen. Tot nu toe zijn ongeveer 300 stoffen in de propolis geïsoleerd. Dat zijn onder andere kalk, magnesium, ijzer, zink, kalium, talrijke aminozuren en vitamines (A, B1, B2 en B3). Propolis bevat een grote hoeveelheid flavonoïden, fenolverbindingen, terpenen en lipidenwasmiddelen. Het is bewezen dat bijenpest antibacteriële, ontstekingsremmende, antivirale, regenererende en zelfs verdovende eigenschappen heeft! 

Propolis kopen

Ben jij op zoek naar natuurlijke propolis of producten met propolis? In onze webshop vindt je top kwaliteit puur propolis zoals:

Propolis 100g

Propolis 5g

Daarnaast bieden wij ook cosmetica met propolis en concentraten met propolis. Er was nooit propolis kopen zo eenvoudig en gemakkelijk. Bestel direct!