rauwe honing kopen

LENTEHONING

LENTEHONING

Afkomstig van het ongerepte poolse gebergte gebied in de buurt van het Swietokrzyskie  National Park, is supervers van de oogst van dit jaar.

Lentehoning is eigenlijk een bloemenhoning gemaakt uit meerdere bloemen, die in het voorjaar bestuifd worden. In de vloeibare toestand is het geel, na het kristallisatieproces wordt het crèmekleurig. De smaak van lentehoning is mild en minder zoet dan bijvoorbeeld koolzaadhoning. Het wordt gekenmerkt door een sterke, intense bloemige aroma. Het kan ook andere kleuren en smaken hebben, afhankelijk van het type bloemen waaruit de nectar is verzameld.

Deze honing bevat de nectars van mei-bloemen: onder anderen  paardenbloem, wilg, veldbloemen, klaver.Deze honing kristalliseert vrij snel, net zoals de koolzaadhoning, maar de structuur is niet hetzelfde. Bij deze honing voel je de kristallen waardoor je een knapperige bite krijgt.

Door de textuur en milde smaak is deze honing zeer goed voor het zoeten van bijv. thee. Lentehoning wordt gebruikt voor verschillende soorten van allergische aandoeningen, luchtweginfecties(bijv. Astma) en hooikoorts. Het kan helende eigenschappen hebben voor het hart, en helpen bij verkoudheid. De ingrediënten van de lenteloning kan de lever in zijn ontgiftingsfunctie ondersteunen.


Meest verkocht:

Volg ons op Facebook and Instagram!