Rauwe honing is lekker en gezond

 • Gewoon met water
  De beste vorm van honing consumeren is om één lepel 's avonds in ½ kop lauw, gekookt water te doen en het gedurende 12 uur afgedekt te houden. Honing in deze vorm die op een lege maag wordt gedronken, wordt tot 200 keer meer opgenomen door het lichaam. Dagelijks gebruik van herfst tot voorjaar, kan de weerstand van het lichaam effectief verhogen en beschermen tegen griep en verkoudheid.

 • Yoghurt, kwark, muesli pap met honing
  Dankzij zijn invasieve werking is het goed om honing toe te voegen aan yoghurt, kwark, muesli of pap. Om de eiwitten en enzymen in de honing niet te verliezen, moet de honing aan afgekoelde producten toegevoegd worden (niet warmer dan 40 °C).

 • In plaats van suiker
      Zowel honing als suiker hebben veel calorieën, maar honing is veel gezonder en minder bewerkt, bevat mineralen en vitamines. Een eetlepel suiker moet worden vervangen door een theelepel honing. Vergeet niet dat de thee moet zijn afgekoeld, zodat de honing zijn waardevolle eigenschappen niet verliest. Temperatuur boven de 40 ° C is een moord voor honing en veroorzaakt het verlies van de waardevolle enzymen die erin zitten.

 • Rauwe Honing met een lepel of op brood
  Honing kan direct met een lepel worden gegeten, gesmeerd worden op brood en aan fruitsalades en muesli worden toegevoegd. De honing wordt ook heel vaak bij vleesmarinades gebruikt, aan soep toegevoegd en bij nog  veel meer . Regelmatige consumptie en de profylactische werking van honing kunnen je weerstand verhogen.

 • Granola met rauwe honing
  Je kunt ook zelf granola maken: meng havermout, sesamzaad, pompoen- en zonnebloempitten en fijn gesneden fruit en noten met vloeibare honing, leg het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Je kunt lauw water toevoegen om de ingrediënten zachter te maken. Wanneer het een koek is geworden, snijd die dan in repen of verkruimel hem en voeg yoghurt toe.

 • Water met citroen en natuurlijke honing
  Dagelijkse water met citroen drinken geeft energie en helpt met onzuring. Deze natuurlijke drank moet worden verrijkt met goede honing eigenschappen. Dankzij onze limonade krijgt een naturel zoete smaak. Zo'n drankje is een goede manier om na een druipend feestje bij te komen.
 • Honing van de imker bij dressing, vlees of sla
  Poedervormige sauzen, kant-en-klare marinades of mengsels van kruiderijen in de supermakrt, bestaan meestal voornamelijk uit zout en suiker, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, smaakverbeteraars en ook geharde vetten. Het is de moeite waard om meer tijd te besteden aan het bereiden van je eigen saus op basis van olie , mosterd, citroensap en honing. De meeste honing soorten zijn goed om bij dressing, vlees of sla te gebruiken.


 • Pre-workout maaltijd
  Broodje met witte kwark en honing is een populaire maaltijd bij alle soorten atleten. Simpele koolhydraten in brood en honing voegen snel energie toe en kunnen vermoeidheid effectief verminderen. Het is het beste om zo'n broodje een uur voor de inspanning te eten.

 • Honing - een natuurlijke vaccin
  Zoals u weet, is honing dankzij de ontstekingsremmende werking effectief bij de behandeling van seizoen allergieën. Het bevat sporen van stuifmeel en volgens veel mensen werkt honing als een desensibiliserend vaccin. Er is geen hard klinisch bewijs voor de anti-allergische werking van honing, maar in het ergste geval is het een erg zoete placebo.