Echte honing

Waarom is het de moeite waard om PureHoney in je medicijnkastje te hebben staan? Het kan helpen tegen:

 
 • Verkoudheid en griep
  Een traditioneel drankje gebruikt tegen verkoudheid is warm water met honing en citroen, vaak met de toevoeging van gember of kaneel. Minder smakelijke versie is warme melk met knoflook, honing en boter. Beide drankjes kunnen elke 3 uur  worden gedronken.

 • Hoesten
  Kook water gedurende een kwartier met een gesnipperde ui. Na het afkoelen van het drankje: zoeten, uitpersen, een theelepel honing toevoegen en driemaal daags drinken: 's morgens,' s middags en voor het slapen gaan. Gehakte ui en knoflook, gemengd met honing, kunnen ook met een lepel worden gegeten.

 • Acne, huidvlekken
     Honing kan aan op de huid aangebracht worden. Het heeft een sterk antibacterieel effect. De huid kan door de werking van de honing soms binnen paar dagen gereinigd zijn. Bovendien kan honing wonden drogen en irritatie bij ontstekingen voorkomen.
   
 • Helpt de huid beschermen bij brandwonden en zweren
  Gaas, bedekt met honing, zorgt voor een vochtige omgeving voor de huid, voorkomt infecties, kan ook ongewenste geuren verwijderen en ontstekingen en zwellingen verminderen.

 • Droge huid
      Honing is een uitstekend natuurlijk ingrediënt voor gebruik tijdens het baden. Het heeft een verzachtend effect. Het kan direct op de huid worden gebruikt of in water opgelost worden met toevoeging van badzeep/badolie.
   
 • Droge lippen
      De lippen met honing insmeren en een paar minuten laten intrekken.
   
 • Tandvlees ontsteking
  Honing die rechtstreeks op het tandvlees wordt gesmeerd, beperkt effectief de intensiverende pijn en vermindert de symptomen van ontsteking.

 • Stress
     Kruideninfusen van bijvoorbeeld citroenmelisse, passievrucht en kamille zullen een sterker effect hebben als ze met honing worden gezoet.
   
 • Darm problemen
     Twee eetlepels honing, drie keer per dag, gedurende drie weken op een lege maag, zou een positiever effect kunnen hebben op de darmflora dan de meeste synthetische geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn.
   
 • Menstruatiecyclus
  Honing stimuleert de productie van omega 6-vetzuur, dat hormonale processen in het lichaam regelt. Een lepel honing opgelost in een glas warm water (max 40 graden) of kruidenthee vermindert de symptomen die gepaard gaan met menstruatie.

 • Kater
  Het drinken van alcohol belast je lichaam en dat resulteert in bekende symptomen: uitdroging, dorst, hoofdpijn en misselijkheid. Een glas warm water drinken met versgeperste citroen en een theelepel honing kan hier bij helpen. Dit drankje kan dagelijks op een lege maag worden gedronken om het lichaam te reinigen.

 • Droog haar
  Er zijn veel manieren om de conditie van je haar met honing te verbeteren. Je kunt honing  mengen met ei en minerale olie en een tiental minuten vóór het baden aanbrengen op droog haar. Je kunt ook een mengsel maken van honing (een half glas) en olijfolie (een kwart glas). Na het bevochtigen van het haar, het mengsel aanbrengen en een half uur laten intrekken. Daarna het haar goed uitspoelen en drogen.

 • Veroudering van de huid
  Uitstekend masker voor de vermoeide huid: 3 eetlepels honing, 7 druppels teunisbloemolie. Voeg een druppel lavendelolie en sandelhoutolie toe. Breng het masker aan op de eerder gereinigde huid en laat het enkele tientallen minuten inwerken. Afspoelen met warm water. Het recept kan worden aangepast aan je voorkeuren door bijvoorbeeld havermout, gemalen banaan en natuurlijke yoghurt toe te voegen. Het masker kan maximaal zes dagen in de koelkast worden bewaard.