• GRATIS cadeau bij elke bestelling!⭐
  • Groot assortiment⭐
  • Top kwaliteit rauwe honing⭐
  • Vriendelijke klantenservice⭐
  • Snelle bezorging⭐

Honing kopen? Verschillende namen voor echte rauwe honing!

Gepubliceerd op 17 juni 2022 om 08:03

Honing kopen? Verschillende namen voor echte rauwe honing!

Honing wordt met verschillende namen op de markt gebracht. Dat heeft er mee te maken dat rauwe honing van talloze soorten nectar gemaakt kan worden. Nectar zit in bloemen en de bloem geeft de naam aan de echte honing. Pas als een puur honing voor een vast percentage is gemaakt uit de nectar van een bepaalde bloem, mag deze de specifieke naam dragen. Zo is lindehoning voor een bepaald percentage gemaakt van de nectar van de linde. Bloemenhoning of fruit honing zijn meer algemene termen. Het komt er feitelijk op neer dat de bijen voor deze honingproducten meerdere soorten nectar hebben gebruikt. De honing is van net zo hoge kwaliteit, al heeft hij een smaak die minder makkelijk naar één nectar is te herleiden. Wat is het beste manier om rauwe honing kopen? Bestel gemakkelijk en snel bij Pure Honey. 

De magie van echte lindehoning.

Lindehoning zou volgens sommige experts de beste, rijkste smaak hebben. De rauwe honing is relatief lastig te produceren en zou wonderen kunnen verrichten bij griep, verkoudheid en benauwdheid in de luchtwegen. Lindehoning wordt het meest gebruikt in melk en thee: ideaal om na een stressvolle dag geheel mee tot rust te komen. Last van spanning? Neem een kopje thee of melk met een lepeltje lindehoning en je zult zien dat je lichaam geheel tot rust komt. Lindehoning wordt ook wel ’s avonds genuttigd om ’s nachts beter te kunnen slapen.

Rauwe honing uit de raat halen

Voor de honing uit de raat gehaald kan worden, moet eerst de waslaag van de cel verwijderd worden. Dit gebeurt aan de hand van een speciale ontzegelvork of met een machine. Daarna worden de raten in een centrifuge geslingerd. De centrifugale kracht zorgt ervoor dat de honing vrijkomt. Door de rauwe  honing tot slot te zeven, is de imker ervan verzekerd dat er geen bijenwas meer in het product zit. Het restant is pure honing rechtstreeks afkomstig van de Nederlandse bij. In totaal zijn er ruim 30 soorten honing. Smaken genoeg dus. Honing kopen bij Pure Honey betekent hoog kwaliteit en snelle verzending. Het aanbod honing verschilt per regio en per seizoen. Welke honing verkrijgbaar is, is afhankelijk van de planten die in bloei staan en waar de planten groeien. Sommige honingsoorten kunnen het hele jaar door worden gemaakt (al kan de smaak per seizoen verschillen), terwijl andere honingen beperkt worden geoogst. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.